Rondreis door Namibië

Rondreis door Namibië

geschreven door Pim op

Nooit hadden we eraan gedacht om een rondreis door Namibië te maken, totdat we dat geadviseerd kregen van verschillende andere reizigers. In ongeveer drie weken leerden we het land en haar inwoners kennen als heel toegankelijk en uitzonderlijk mooi. Van een overvloed aan wildlife tot oneindig zand, het kan bijna niet op. Met een 4×4 met daktent genieten we heel erg van dit bijzondere land. In dit reisadvies voor een rondreis door Namibië lees je terug welke route we volgden. Alle prijzen zijn gebaseerd op onze reis met 2 personen.

Dag 1

t/m

Dag 3

Via Frankfurt naar Windhoek

(14 uur vliegen met overstaptijd)
Overnachtingsoptie
Etambi Guesthouse
Tip
Joe's Beerhouse

Dag 3

t/m

Dag 5

Huurauto ophalen en rit naar Waterberg Plateau

( - 3 uur autorijden)

We halen een 4×4 met daktent op bij Advanced Car Hire. Na een goede instructie en inkopen doen kunnen we op weg naar het Waterberg Plateau National Park. Daar kunnen we mooi wandelen en van het bijzondere wildlife genieten.

Overnachtingsoptie
Tips
Wandelen naar het Waterberg Plateau

Dag 5

Naar Onguma Tamboti campsite via Grootfontein

( - 5 uur autorijden)

In Grootfontein doen we boodschappen voor een wat langere periode, zodat we een voorraad hebben voor de meerdaagse safari in Etosha National Park. We rijden tot de rand van het park, waar we de nacht doorbrengen op de Onguma Tamboti Campsite. Een goede keus, want bij het waterhole op de camping spotten we een jachtluipaard!

Overnachtingsoptie

Dag 6

Etosha National Park rond Namutoni

( - Een hele dag rondrijden)

Na de entree van Etosha National Park doorkruisen we een dag lang het noordoosten van het enorme park. We zien al veel dieren voor we bij Namutoni zijn, één van de plekken in het park waar je kan overnachten in Etosha National Park op een kwartier van de oostelijke ingang van het park. Rond Namutoni maken we een mooie rit langs een aantal waterplaatsen en zien bijzonder wild. We haasten ons tenslotte naar Okaukuejo, een andere plek in Etosha National Park waar we overnachten.

Overnachtingsoptie

Dag 7

Etosha National park rond Halali Camp

( - Een hele dag rondrijden)

Centraal in Etosha National Park ligt de Etoshapan, die je ook goed kan zien op satellietfoto’s. We rijden een dag op safari langs de zuidkant rondom Halali Camp, ook een plek met overnachtingsmogelijkheden. Hier zien we onder andere een hyena, giraffen, neushoorns en leeuwen. Het uitzicht over de Etoshapan bij de Etosha Pan Lookout is ook leuk om te bekijken. We slapen weer bij het Okaukuejo Camp.

Overnachtingsoptie
Tip
Etosha Pan lookout

Dag 8

t/m

Dag 11

Etosha National Park via Galon Gate

( - Hele dag rijden)

De schijn bedriegt op veel kaarten; het Etosha National Park strekt zich nog een heel eind uit naar het westen. Omdat we de tijd hebben besluiten we het park via de westelijke Galon Gate te verlaten. Dat is goed voor een hele dag rijden door mooie landschappen met wederom veel wildlife. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Toch komt er een eind aan al het moois. We nemen even de tijd om alle mooie beelden en herinneringen een plekje te geven, in Kamanjab.

Overnachtingsoptie

Dag 11

Warmquelle en Ongongo via Palmwag

( - 4 uur rijden)

Tot deze dag hebben we de 4×4 nog niet echt nodig gehad. Ook de rit naar Warmquelle is goed te doen met een eenvoudigere auto. De kampeerplaats van vandaag is echter wel wat moeilijker te bereiken met een gewone auto. Zeker als je deze plek benadert vanuit het oosten, zoals wij doen. We moeten het laatste stukje over flinke rotsen om uiteindelijk in de oase te komen die de Ongongo Waterfall Campsite is.

Overnachtingsoptie

Dag 12

Purros

( - 3 uur rijden)

Een 4×4 is handig voor een rondreis door Namibië, maar een must voor de rit naar Purros. Die gaat over zanderige wegen. Met een volle tank vangen we de rit aan, want we moeten het hele stuk weer terug om weer te kunnen tanken. De GPS blijkt onmisbaar voor ons. Purros is een onwaarschijnlijke plek voor een dorp, dat haar bestaan geheel dankt aan een bron die ontspringt aan de heuvels in de buurt van het dorp. Daar komen ook zeldzame woestijnolifanten op af, die we na wat zoeken met een lokale gids vinden!

Overnachtingsoptie

Dag 13

Aba-Huab campsite

( - 5 uur rijden)

We rijden vanuit Purros door naar het zuiden, tot een punt waar we onze opties nog even kunnen overwegen: de Aba-Huab campsite. We maken van de gelegenheid gebruik om in dit gebied de zogenaamde ‘Organ Pipes’ (formaties van doloriet in langwerpige staven, zoals orgelpijpen) en een levend museum van de Damara-stam te bezoeken.

Overnachtingsoptie
Tips
Organ Pipes

Dag 14

Torra Bay

( - 3 uur rijden)

Na de warme dagen die we tot nu toe hebben gehad spreekt Torra Bay als kustplaats tot de verbeelding. Over elke heuvel hopen we de zee te zien, maar dat laat nog even op zich wachten. Eerst moeten we een permit kopen voor het Skeleton Coast Park, waarin Torra Bay ligt. De ‘kustplaats’ blijkt een provisorische campsite op de ruige kuststrook, die vooral populair is bij vissers. Uniek om te zien en leuk om mee te maken.

Vanaf de Aba Huab Campsite kan je als alternatief voor deze route ook via de Brandberg naar Hentiesbaai rijden.

Overnachtingsoptie
Tip
Neem een vishengel mee

Dag 15

Hentiesbaai via Cape Cross Seal Reserve

( - 3 uur rijden)

De gravelweg van Torra Bay naar Hentiesbaai strekt zich gladgestreken uit langs de kust, het lijkt bijna asfalt. Aan weerszijden roesten herinneringen weg aan vergane tijden, zoals oude scheepswrakken en een oude olieboortoren. Toppunt is toch het Cape Cross Seal Reserve, de grootste kolonie van pelsrobben in Zuidelijk Afrika.

Overnachtingsoptie
Hentiesbay Caravan/Camping
Tips
Oude olieboortoren

Dag 16

t/m

Dag 18

Walvisbaai en Swakopmund

( - 1 uur rijden)

We cityhoppen door naar Walvisbaai en Swakopmund. Hier genieten we weer even van de luxe van cafeetjes en restaurants. Bij de duinen van Swakopmund gaan we sandboarden; snowboarden (of sleeën) op zand. Er kunnen hier ook andere activiteiten worden gedaan zoals quadrijden.

Overnachtingsoptie

Dag 18

Solitaire

( - 4 uur rijden)

Solitaire is een kleine verzameling huizen met een pomp, midden in de woestijn. De enige echte trekpleister is het tankstation, maar daaromheen zijn fijne aanvulling gerealiseerd, zoals een klein winkeltje, een bar en een bakkerij.

Dag 19

Sossusvlei en Namib Naukluft National Park

( - 2 uur rijden)

In de hitte begeven we ons in de Hilux met airco naar Sesriem, het dorp aan de rand van het Namib Naukluft National Park. Namib betekent vrij vertaald ‘open ruimte’, dat wordt hier duidelijk. Ook op de hoogste zandduin bij Sossusvlei zie je eindeloos zand. Afdalen naar ‘Dead vlei’, of Dodevlei brengt geen verkoeling, maar wel surrealistische plaatjes. Een erg bijzondere ervaring!

Overnachtingsoptie

Dag 20

t/m

Dag 22

Resort in Solitaire

( - 2 uur rijden)

Goed, een echt resort moet je hier misschien niet verwachten, maar het komt in de buurt. We komen terug op de Solitaire Desert Farm maar huren dit keer een kamer. Dat is luxe, met airco, een lekker bed, heerlijk eten en een zwembad. Een goede plek om bij te komen van de hitte in de woestijn.

Overnachtingsoptie

Dag 22

Klimdam Camp over de Spreetshoogte pas

( - 3)

Naar de Spreetshoogte pas is het klimmen met de auto. Het levert een mooi uitzicht op. Onderweg zien we bavianen. Aan de andere kant van de pas zoeken we een camping op voor 4×4 enthousiasten, die we helemaal voor ons zelf hebben.

Overnachtingsoptie

Dag 23

Terug naar Windhoek

( - 3 uur rijden)

We sluiten de onvergetelijk mooie roadtrip door Namibie af met een koud biertje en een goede maaltijd in Joe’s Beerhouse, in Windhoek. We worden daarna naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.