Surftrip in Marokko zelf regelen

surftrip in Marokko zelf regelen

Een surftrip in Marokko zelf regelen is eenvoudiger dan het misschien lijkt als je vanuit Nederland overzicht probeert te krijgen via zoekmachines en Marokkaanse websites. We leggen daarom in dit gratis reisadvies uit hoe je te werk kan gaan om zelf een surftrip in Marokko te regelen en welke opties je dan hebt.

Je kan het jezelf makkelijk maken als een surftrip in Marokko zelf regelen je een te grote uitdaging lijkt, lees dan meer over het kiezen van een surfschool voor je surftrip. Je kan de uitdaging beperken tot een haalbare middenweg: een fly en drive geeft je alle vrijheid om je eigen weg te gaan. Wil je van een surftrip in Marokko zelf regelen een groot avontuur maken, dan is een roadtrip naar Marokko wat voor jou!

Surfschool in Marokko

Er zijn talloze surfscholen in Marokko en je kan er terecht als beginner en gevorderde surfer. Je kan gewoonlijk worden opgehaald bij het vliegveld, wat de reis naar de surfschool makkelijk maakt. Surfscholen bieden vaak een verblijf op basis van volpension; met ontbijt, lunch en diner. Daarbij krijg je gewoonlijk dagelijks twee gelegenheden om te surfen, waarvan zeker één met les. De ander is dan vrij surfen. Surfscholen hebben de surfboards, wetsuits en andere accessoires, dus je hoeft weinig surfspullen mee te nemen. Denk wel aan goede zonnebrandcrème! Afhankelijk van de locatie van de surfschool, blijf je de hele dag met elkaar bij de surfspot, of kan je tussendoor terug naar de surfschool. Vaak zijn er ook uitstapjes te boeken, zodat je ook nog wat van de omgeving kan zien.

Fly & drive in Marokko

Een auto huren in Marokko hoeft niet veel te kosten. Daarom is een fly & drive in Marokko populair. Vlieg op Agadir en huur een auto op het vliegveld, zodat je direct verder kunt naar een accommodatie in de buurt van de populaire surfspots in Marokko. Met de dakdragers voor je huurauto neem je gemakkelijk je eigen plank mee. De meeste surfspots in Marokko zijn vanaf Agadir in 1 á 2 uur rijden te bereiken. De hoofdwegen in Marokko zijn goed en er wordt over het algemeen rustig gereden. Is autorijden in Marokko toch nog wat te spannend, dan kan een busdienst speciaal voor surfers een uitkomst bieden als alternatief voor regulier openbaar vervoer.

Souk to Surf

Heb je geen huurauto in Marokko, maar wil je toch tussen verschillende plaatsen met surfspots reizen. Dan biedt Souk to Surf een aantrekkelijke vervoersdienst. De busverbindingen brengen je rechtstreeks naar dorpen bij dé surfspots in Marokko (surfspots in Marokko op de kaart). Dat is sneller en makkelijker dan een reis per openbaar vervoer of grand taxi en niet duur!

Roadtrip naar Marokko

Je surftrip in Marokko zelf regelen door een roadtrip naar Marokko te ondernemen maximaliseert zo’n beetje de inspanningen die je moet leveren om de surftrip in Marokko werkelijkheid te maken. Maar het is gemakkelijk om de uitdaging te overschatten, want op deze manier zijn er ook dingen die je juist niet hoeft te regelen. Gegeven dat je wat tijd hebt om een beetje op je gemak heen en weer te rijden naar Marokko met de auto, en ook in Marokko de tijd hebt, kan je de surftrip voor een groot deel op de bonnefooi doen. Het is vroeg of laat nodig om tickets voor overvaren naar Marokko te boeken en, als je wilt, slaapplaatsen te boeken. Verder heb je de gelegenheid om te zien hoe het loopt en welke surfspot je bevalt om langer te blijven. Door met de auto naar Marokko te reizen kan je makkelijk zoveel surfspullen meenemen als je wilt.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.