Reizen door West-Canada

geschreven door Pim op

Een droom komt uit als we West-Canada bezoeken. We reizen langs iconische plekken van wereldbekend natuurschoon, zien walvissen en ander waanzinnig wildlife, gaan back to basic op een kanotrip en bezoeken mooie meren en de prachtige natuur van de Canadese Rocky Mountains. Dit is reizen door West-Canada.

In het kort

In 3 weken reizen we door West-Canada, van Vancouver naar Calgary. We verkennen Vancouver Island, we gaan walvissen kijken bij Vancouver Island en maken een fantastische kanotrip op Murtle Lake en voltooien de reis met een roadtrip door de Canadese Rocky Mountains.

Hoogtepunten

Vancouver City
Zes dagen Vancouver Island
Kanotrip op Murtle Lake en de mooiste meren van West-Canada
– Fantastische foto’s van de Canadese Rocky Mountains
Waanzinnig wildlife in Canada en walvissen spotten bij Campbell River
– Heerlijk kamperen in Canada
Waanzinnig wildlife in West-Canada

Naar West-Canada

We vliegen van Amsterdam direct naar Vancouver. Een vlucht van zo’n 9 uur. In Vancouver boeken we de eerste nachten in een AirBnB om daarna de huurauto van Dollar/Thrifty op te halen op het vliegveld. We huren een auto van formaat en rijden daarmee Vancouver uit naar de boot naar Vancouver Island. Zo beginnen we de roadtrip door West-Canada van 3 weken.

Vervoer, eten en slapen

Het openbaar vervoer in Vancouver is het handigst om door de stad te reizen. De rest van West-Canada verkennen we in de auto. Boodschappen doen we onderweg bij de supermarkten op de grote malls die bijna elke stad wel heeft. Tenten, een tarp en andere spullen om mee te kamperen hebben we bij ons vanuit Nederland. Elke dag vinden we een plek om te kamperen in West-Canada. Koken doen we op kampvuren die de meeste kampeerplaatsen hebben. Het hout splitsen we met een eigen bijl. En anders hebben we gaspitten van Coleman; Campingaz kopen in Canada lukt niet.

Kosten West-Canada

Omdat we met twee familieleden reizen kunnen we veel kosten delen. De auto, benzine en zelfs kampeerplaatsen kunnen we per groep afrekenen. Kanotrip in CanadaZelf koken is goedkoop en compenseert voor de wat duurdere horecagelegenheden die we bezoeken. In drie weken doen we wat we willen en geven we per persoon € 1430,- uit. Daarbij komen de kosten van de vlucht naar Vancouver van € 1290,-. Bij elkaar kost reizen door West-Canada ons € 2720,- p.p.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.