Reizen en werken in Frankrijk

geschreven door Pim op

De afgelopen 3 weken werkte ik vanuit een huis in Frankrijk. De afgelopen jaren koos ik steeds vaker voor werken en reizen en maakte zo dat ik kan werken in omstandigheden die voor mij het fijnste werken. Een kantoor kan ik verruilen voor een mooie plek aan de Franse rivier de Allier. Een werkdag kan ik indelen zoals ik wil. In dit blog geef ik een klein kijkje achter de schermen.

In het huis aan de rivier wordt hard gewerkt. Er wordt verbouwd en veel geklust. De eigenaren werken in de periode dat ik ze vergezel gestaag verder aan hun eigen project. Ik ben mee om ze te helpen en wil dat combineren met de opdrachten die ik heb lopen voor mijn eigen zaak. Dat zijn opdrachten voor de ontwikkeling van websites. Werk dat ik met een computer en een internetverbinding bijna overal kan uitvoeren. Dat ontdekte ik eerder al in Thailand, Marokko en Namibië.

Tussen 6 en 9 werk ik aan opdrachten met prioriteit. De meeste mensen in huis slapen dan nog, of hebben hun eigen ochtendrituelen. Buiten is het nog donker of hangt er nog een dichte mist boven het herfstige landschap. Rond 9 uur klap ik mijn laptop dicht. De belangrijkste opleveringen en berichten zijn dan verstuurd. Het is tijd voor een ontbijt met stokbrood en een croissant. Inmiddels is het licht buiten en kijk ik vanaf de eettafel uit over de Allier.

De werkdag tussen 9 en 5 help ik zoveel mogelijk met de klussen die de eigenaren gedaan willen hebben. Op mijn telefoon houd ik mijn mail en chat in de gaten om te kunnen reageren op vragen, verzoeken en onverhoopte problemen. Is er iets urgent, dan pak ik mijn laptop en los ik het op. De ochtenduren blijken vaak effectief; voor de dag zijn mijn klanten tevreden gesteld en kunnen ze weer vooruit. In de loop van de 3 weken komt er steeds meer werk binnen.

Stiekem zijn de dagen van 6 tot 5 best lang. Het ontwikkelen van websites vraagt lichamelijk natuurlijk weinig inspanning, maar daarvoor compenseren de verbouwklussen ruimschoots. Dat vind ik eerst heerlijk, maar in combinatie met het vroege opstaan begint dat wel een beetje te slijten. Van de weekenden geniet ik dan met volle teugen. Niet dat er dan niks gedaan wordt, want er wordt gewoon doorgeklust, maar ik kan dan een beetje uitslapen en lekker bijkomen. De mensen om me heen en de omgeving nodigen uit om lekker buiten te zijn en het weer zorgt voor aangename verrassingen zo halverwege de herfst.

Meer opdrachtgevers zorgen dat ik een enkele dag in het geheel kan besteden aan het schrijven van code. Dat kan ik wel aan zien komen en plan ik dan zo handig mogelijk in. Tijdens zo’n hele dag achter de laptop merk ik hoeveel prettiger ik me voel bij een combinatie van dit computerwerk met buiten zijn, en van praktisch werk met denkwerk. De laatste uren zijn, in vergelijking met de vroege uren die ik op andere dagen maak, maar nauwelijks effectief. Daarmee haal ik de deadline een beetje ten koste van het plezier in mijn werk. Daarom blijf ik op zoek naar kansen, zoals deze in Frankrijk, om mijn werk, na het verdienen van het nodige geld, het meest van de tijd zo leuk mogelijk te maken. Daarop kunnen we in de loop van deze mooie weken heel wat keer proosten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.