Reizen met de camper in Europa

Reizen met de camper in Europa
DCIM100GOPROGOPR3689.JPG

geschreven door Jiska op

We schreven al een aantal keer over onze nieuwe camper. We hebben een bestelbus omgebouwd naar een camper. Na de nodige uurtjes erin te hebben gestoken is de camper nu zo goed als af en is het tijd om te gaan reizen met de camper in Europa. Wat zijn de plannen?

We zijn al eerder ruim 9 maanden op reis geweest en dat beviel zo goed dat het weer begon te kriebelen. We hebben verschillende ideeën overwogen en hebben besloten dit keer wat dichter bij huis te blijven. We nemen ons eigen vervoersmiddel en slaapplek mee! We gaan een jaar reizen met de camper in Europa.

Reizen met de camper in Europa

Een vaste route hebben we niet. We hebben wel een idee waar we heen willen, maar dat kan altijd nog veranderen. Er zijn een aantal vaste momenten in het jaar vanwege bezoek en afspraken in Nederland die de route enigszins bepalen, maar verder zijn we helemaal vrij!

We starten onze reis in Groot Britannië. We varen over van Duinkerke naar Dover om vervolgens via mooie plaatsen die we tegenkomen naar Schotland te rijden. We zullen over de North Coast 500 langs de prachtige kust van Schotland reizen, hopelijk fijn kanoën op de verschillende meren en een weekje met vrienden wandelen in Cairngorms National Park. Na het zien van het programma ‘Rond de Noordzee’ denken we er over na om over te varen naar de Orkney eilanden. Dat gaan we tegen die tijd wel zien! Het is fijn om niet zoveel te plannen, zodat we kunnen doen waar we op dat moment zin in hebben.
Waar vandaan we weer terug varen weten we nog niet. Ook dat zal de tijd leren!
Na Schotland denken we verder te reizen met de camper naar Zuid-Europa. Daarover later meer!

Route in Schotland

Tijdens het reizen met de camper in Europa willen we vooral gebruik maken van camperplekken en campings. Tips voor fijne plekken in Schotland zijn altijd welkom!

Met het zonnepaneel op het dak en de accu in de auto, is het mogelijk om onderweg te werken. Pim kan zo doorgaan met zijn bedrijf en daarnaast kunnen we ook verder werken aan onze site met reisadviezen, reistips, -verhalen en reisfoto’s.

Wil je op de hoogte worden gehouden over onze reis, schrijf je dan hieronder in op de wekelijkse nieuwsbrief om een e-mail te krijgen over nieuwe berichten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.