Reizen met vrienden en familie

geschreven door Pim op

Omdat we lang op reis zijn, doen zich momenten voor waarop vrienden en familie langs kunnen komen. We nodigen ze van harte uit, en hebben al snel een serie afspraken om te reizen met vrienden en familie.

Op rij komen eerst de broer en schoonzus van Jiska, dan vriendin Janneke, vrienden Melissa en Ronald, Jiska’s moeder en vader en tot slot nog eens Jiska’s moeder en zus langs. Tussen de periodes met bezoek reizen we met z’n tweetjes verder.

Wij vinden onomstotelijk bewezen dat je met meer zielen, meer vreugd hebt. Ook op reis. Samen reizen met vrienden en familie is leuk. De ervaringen die je deelt blijven ook na thuiskomst leuke herinneringen die je dan ook weer kan ophalen. Voor de reiservaringen die we met z’n tweeën hebben beleefd geldt dat natuurlijk alleen maar tussen ons.

Reizen met vrienden en familie betekent ook aanpassen. Ze komen op een bepaald moment aan, en willen het liefst zoveel mogelijk uit hun vakantie halen. We waren niet weggegaan om niks meer te maken te hebben met onze omgeving, dus het was geen probleem om de reisplanning af te stemmen op de voorkeuren van de bezoekers. We keken uit naar de bezoekers en waren het liefst wat eerder op de afgesproken plek zodat we ze leuk konden ontvangen.

Impliciet werden we dan een beetje de reisleiders. We ontvangen bezoekers, dus is het ook wel logisch dat ze aan mogen haken. Maar wij zijn op de deze bestemming ook voor het eerst, en weten dus eigenlijk niks meer dan onze de vrienden en familie. We vinden het belangrijk om dat duidelijk te hebben. Bovendien hebben wij alle tijd en al zoveel toffe dingen gezien dat onze ontdekkingsdrang op een ander tempo loopt dan dat van onze bezoekers. We sporen ze dus vooral aan om ook ons op sleeptouw te nemen en zet dan heel wat stappen bij om ze bij te houden in een paar weken van zoveel-mogelijk-zien. Met bezoek doen we de gekste dingen; we eten vooral de gekste dingen, van eendentong tot eendenzwemvliezen, kikkerbillen en allerlei ingewanden van herten en schapen.

Moe en voldaan zwaaien we de bezoekers dan weer uit op het vliegveld, het station of zomaar een straatje aan de andere kant van de wereld waar onze wegen voor dat moment weer scheiden. Dat is gek, omdat wij gewoon doorreizen, terwijl het samen ook zo leuk was, maar ook omdat we er dan ook wel weer naar uitzien om op ons tempo te gaan naar waar we maar zin in hebben. Best een dubbel gevoel!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.