Reizen op de Nicoya peninsula

Reizen op de Nicoya peninsula

geschreven door Pim op

De Nicoya peninsula is een groot schiereiland in het noordwesten van Costa Rica. Reizen op de Nicoya peninsula is fantastisch, want er zijn mooie stranden, surfspots en dieren te vinden op weg naar het droge zonnige noorden van Costa Rica. Houd rekening met slechte wegen en eventuele vertraging, maar stel je vooral in op heerlijk genieten in dit prachtige deel van Costa Rica!

Bootovertocht naar Nicoya Peninsula

Vanaf Puntarenas bedient een ferry de locals en toeristen die willen reizen op de Nicoya peninsula van een korte weg naar het schiereiland. De boottocht is bovendien op zichzelf ook mooi. Twee bestemmingen kunnen, eventueel met een auto, bereikt worden. Het is dus even opletten in welke rij je gaat staan. In de rij krijg je een ticket die je auto en het aantal personen beschrijft. Hiermee kan je een kaartje kopen bij het ticket office in een restaurantje, onder het bord met ‘boleta’ (tickets) erop 🙂. Wij varen met de auto over naar Paquera.

Wildkamperen op Playa Órganos

Dichtbij de Paquera Ferry terminal vinden we een plekje om te wildkamperen in Costa Rica. We worden hartelijk verwelkomd door een vrouwtje op het strand bij Playa Órganos. Ze geeft ons een inkijkje in pura vida in Costa Rica en we genieten er met volle teugen van. De tent kan onder een afdakje worden opgezet, met uitzicht op het strand. Het vrouwtje is uitbater van de wc’s en douche, die we voor telkens $1 dollar mogen gebruiken.

Keuzes op de Nicoya peninsula

Door de uitgestrektheid van het schiereiland, en de wegen die reizen op de Nicoya peninsula buiten de hoofdroutes niet altijd vergemakkelijken, moeten we omwille van de tijd keuzes maken. Montezuma en Mal País laten we daarom links liggen. Surfen in Costa Rica hebben we al gedaan dus we missen hiermee hoofdzakelijk het Cabo Blanco Absolute Natural Reserve. Die bewaren we voor een andere keer. We rijden in eens door naar Ostional.

Arribada in Ostional

National Wildlife Refuge Ostional herbergt een bijzonder stuk strand van de Nicoya peninsula. We overnachten bij Gilbert Rojas, op de Ostional Campground. Hij is gids en neemt ons mee het strand op om de schildpadden te bekijken die in groten getale de arribada in Costa Rica vormen. Ze leggen met honderden, als het geen duizenden zijn, tegelijk hun eieren op 900 meter strand. Tijdens de arribada, of ‘aankomst’, ligt het strand vol schildpadden. Een erg bijzondere belevenis en reden om reizen op de Nicoya peninsula een beetje te plannen!

Duiken bij Playas del Coco

Jiska dringt aan om direct door te rijden naar het noorden. Bij Playas del Coco kunnen we duiken in Costa Rica. We komen voor een enkele discovery duik bij Rich Coast Diving en zijn direct verslaafd. We komen terug en gaan er voor om een PADI te halen op reis. Een hoogtepunt van het reizen op de Nicoya peninsula! Tijdens ons verblijf verzamelen we handige tips voor Playas del Coco. Met moeite nemen we afscheid van deze heerlijke plek.

Van Nicoya peninsula naar San José

Via Liberia komen we terug op de Pan American Highway. Inmiddels dan zonder huurauto. Met het OV reizen we in zo’n 5 uur terug naar San José, met heel wat mooie herinneringen aan het reizen op de Nicoya peninsula vers in het geheugen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.