Rickshaw Run in India

Soms heb je van die reizigers die een reis ondernemen waarbij in vergelijking een gewone wereldreis opeens zo eenvoudig lijkt. Joost Goedendorp is er zo één: hij doet mee aan The Rickshaw Run, een tocht van 3500 kilometer door India, in een Tuk-Tuk! Dat dat zo makkelijk is als het klinkt kun je lezen in zijn gastblog. En hopelijk zie je kans om hem een handje te helpen!

Na in zeven maanden het grootste deel van Zuid-Oost Azie te hebben veroverd zocht ik een goede afsluiting van mijn trip. Het spaarvarkentje begint dusdanig leeg te raken dat ik niet meer de mogelijkheid heb om te lang weg te blijven. Toen ik in Maleisië mijn opties aan bekijken was, kreeg ik een e-mail van een vriendin van mijn zus of ik misschien mee wilde doen aan de Rickshaw Run. Een tocht van Zuid naar Noord India in een Tuk-Tuk! In enkele ogenblikken had ik de e-mail beantwoord met ‘JA natuurlijk wil ik dat’.

Helaas was ik niet de eerste die reageerde op haar verzoek en viste ik achter het net. Voor mij stond het echter al vast dat ik dit MOEST doen. Gelukkig zag een goede vriend van mij dit ook helemaal zitten en hebben we samen een team gestart. Ons team is momenteel nog opzoek naar een derde teamlid dus als jij het avontuur aan wil gaan ben je van harte welkom! Het team heet Disco Deviance en onze missie is, naast het rijden van 3500 kilometer in twee weken, om India te laten dansen op onze 70ties and 80ties Discotunes.

The Rickshaw Run is een project van Theadventureturists.com, in het leven geroepen om geld op te halen voor Cool Earth, een Britse organisatie die zich inzet voor het behoud van het regenwoud en de daarin levende minderheden. Wij zijn dus ook nog hard opzoek naar sponsoren. Mocht je iets zien in ons plan en Cool Earth willen steunen dan is uw donatie van harte welkom op: http://www.worldofcrowdfunding.com/rickshawrun-team-disco-deviance.

In Kochin begint ons avontuur met een aantal cricket- en voetbalwedstrijden tegen locals en in Shillong dicht hij de grens met Myanmar eindigt het met hetzelfde recept. Of wij dan nog in staat zijn om te voetballen zal natuurlijk nog maar moeten blijken. Inmiddels zijn we hard bezig om voorbereidingen te treffen voor India. Momenteel ben ik aan het werk op Langkawi, Maleisie, om mijn uitgaven te drukken en stiekem ook wat bij te verdienen! Mijn vlucht is geboekt vanaf Kuala Lumpur en daar zal ik ook heen moeten voor het aanvragen van mijn visa voor India. Helaas kan dat wel meer dan een week gaan duren en moet ik mijn geliefde Beachbar eerder verlaten dan ik gehoopt had.

Ik hoop dat jullie mijn avontuur steunen en elk ander advies over India is ook zeker welkom omdat ik na de Rickshaw Run ook nog een tijdje rond wil reizen op dit bijzondere subcontinent.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.