Roadtrip met een boottocht

Roadtrip met een boottocht

geschreven door Pim op

Een roadtrip met een boottocht combineren geeft het beste van twee werelden: je maakt een mooie trip met de auto, kan goede afstanden afleggen én je hebt de gelegenheid om op je gemak even te stoppen met rijden. Dat kan in Nederland, maar ook goed in nabijgelegen landen. Hier wat inspiratie voor je volgende roadtrip!

Je hoeft ook in Nederland natuurlijk niet ver om water tegen te komen. De meest bekende overtochten zijn waarschijnlijk die naar de Waddeneilanden Texel, Terschelling en Ameland. Van vroeger kent Nederland nog veel meer plekken waar ooit een veerpont actief is geweest. In veel gevallen zijn daar nog fiets- en voetveren. Soms kan ook de auto nog overvaren. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor het schattige veerpontje van Gouderak naar Moordrecht, de praktische veerpont van Maassluis naar Rozenburg en de veerpont naar natuurpark de Brabantse Biesbosch vanuit Dordrecht.

Als je niet kan wachten om een boot op te rijden én het buitenland in wilt, dan is een vertrek vanuit Nederland voor jou. Zo vaar je bijvoorbeeld naar Schotland met de overtocht van IJmuiden naar Newcastle. Je kan ook naar Engeland met de boottocht vanaf Hoek van Holland naar Harwich. Iets verder, maar vanuit Nederland bijna net zo goed bereikbaar, is de boottocht van Duinkerken naar Dover. Voor je het weet ben je met zo’n roadtrip met een boottocht aan de andere kant van de Noordzee.

Juist liever eerst een goede rit voor je de roadtrip met een boottocht combineert? Dan is afvaren vanaf bijvoorbeeld Kiel (Duitsland) of Fredrikshaven (Denemarken) een leuke optie. Beide havens bieden aansluitingen naar Scandinavië. Een groot voordeel? Na een dag reizen kan je de nacht op de boot doorbrengen. Je komt zo een heel eind op één bijzondere dag. Combineer bijvoorbeeld een roadtrip met een boottocht naar Oslo (Noorwegen) of een boottocht naar Göteborg (Zweden) óf overweeg overvaren naar IJsland!

Boottochten vergelijken

Op veel trajecten varen verschillende rederijen. Je kan tijd en geld besparen door een vergelijking te maken op een goede vergelijkingssite voor boottochten. Je kan daar snel een overzicht krijgen van de mogelijkheden voor de combinatie van een roadtrip met een boottocht, omdat je direct tussen verschillende aanbieders vergelijkt. Een aanrader!

Een lange rit zuidwaarts kan leuk en slim onderbroken worden met een boottocht over de Gironde. Skip een omrit via Bordeaux en kom direct in het natuurrijke gebied aan de Atlantische oceaan door hier de roadtrip met een boottocht te combineren. De veerboot vaart frequent over het water dat uit de samenloop van de Dordogne en Garonne naar de oceaan stroomt. Dit is een korte overtocht, die geld bespaart ten opzichte van omrijden en je hoeft vooraf geen tickets te boeken; je kan gewoon aan komen rijden. Bedenk wel dat het in het hoogseizoen druk kan zijn.

Welke roadtrip met een boottocht heb jij altijd al willen maken?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.