Roadtrip naar Zuid-Spanje

geschreven door Pim op

Als ik begin 2016 met vrienden een weekje ga surfen in Marokko komt een idee bovendrijven: waarom zouden we hier niet gewoon heen rijden met een camper? Dat zou toch fantastisch zijn? Nu, ongeveer een jaar later, hebben we alle voorbereidingen getroffen om het te kunnen doen. De reis begint! De eerste etappe: een roadtrip naar Zuid-Spanje.

De vriend van mij, laten we hem traditiegetrouw Japie noemen, probeert eerder in 2016 al eens een mooie surftrip te plannen. Die komt er. Hun camperbusje dat in het originele plan stond, een Volkswagen T2, heeft echter nog best wat werk nodig en kan de rit dan nog niet maken. Ook ik moet verzaken; ik kan geen vrij nemen van mijn werk. De vriend gaat alleen. Ik heb het nakijken.

Surf bij Mimizan op de roadtrip naar Zuid-Spanje

 

Dat geeft de kans om het een beetje af te kijken. Er komt het één en ander kijken bij een goede surftrip. Met het plan in mijn achterhoofd begin ik met puzzelen. Hoe ga ik het wél voor elkaar krijgen? Hoe regel ik die vrijheid waarvan ik de smaak zo te pakken kreeg? Als ik ontslag neem bij mijn werkgever lijkt het me realistisch genoeg om het uit te spreken: ik ga een keertje naar Marokko rijden. Linksom of rechtsom.

Misschien met de kerstdagen. Jiska kan dan ook een paar weken met vakantie. De timing lijkt goed genoeg, al is het misschien wat winters om met onze Volkswagen T3 door Europa te rijden. Uiteindelijk plannen we eerder een reis naar Namibië en komt de reis naar Marokko weer op een zijspoor. Ik besluit het uit te stellen tot het vroege voorjaar.

Surfcheck aan het strand bij Mimizan, Zuid-Frankrijk

Dan wordt het eindelijk echt. Jiska boekt een ticket naar Marokko en Japie ook. Het doel is om ze op te halen op vliegvelden in Marokko. Dat geeft een mooie deadline. De camper heeft nog wat aandacht nodig voor de roadtrip naar Zuid-Spanje kan worden aangevangen. Ik monteer met m’n schoonvader een opgeknapt stuk motorbeplating en bevestig opnieuw de uitlaat die vorig jaar lostrilde. Bij de garage laten we een grote beurt uitvoeren en alles nog eens goed nakijken. Zo moet ‘ie het gaan halen, denk ik.

Tijdens de roadtrip naar Zuid-Spanje, op een uurtje van Madrid.

Omdat ik inmiddels een eigen bedrijfje heb opgezet kan ik weg, mits ik onderweg kan werken. Met een extra accu en zonnepaneel, die ik met een andere vriend inbouw, moet dat gaan lukken. Dan heb ik in ieder geval altijd stroom in de camper. Halverwege februari heb ik alles op orde. Ik kan de roadtrip naar Zuid-Spanje gaan doen! In 10 dagen hoop ik in Casablanca te zijn om Jiska op te halen. In 5 dagen, met vooral stug doorrijden, ben ik al bij Algeciras, een havenstad waarvandaan de boot naar Tanger vertrekt.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Pieter K.
    27 feb 2017

    Tof om jullie ervaringen te lezen!

    Veel plezier!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.