Roadtrip van de Sahara naar Agadir

De roadtrip van de Sahara naar Agadir maken we met familie, met wie we de zandwoestijn hebben bezocht. We hebben deze mooie route en een leuke tussenstop uitgezocht en kunnen genieten van mooie plekken in Marokko op deze terugweg van de roadtrip naar de Sahara vanuit Agadir.

Tussen de Sahara bij M’Hamid El Ghizlane en Agadir ligt voor deze roadtrip door Marokko een kleine 600 kilometer. We hebben een roadtrip van twee dagen bedacht en de eerste begint na overnachten in de Sahara bij Erg Chegaga. Vanuit de woestijn is het nog zeker 1,5 uur rijden voor we terug zijn bij de huurauto die op de beveiligde parkeerplaats in M’Hamid El Ghizlane staat.

Het is dan nog zo’n 5 uur rijden tot de verrassing van de dag. Voor deze nacht hebben we een sfeervolle overnachtingsplek uitgezocht. Maar de weg ernaartoe is minstens zo mooi als het doel. Op de roadtrip tussen Zagora en Ouarzazate zien onze gasten een nieuw stuk Marokko, dat op het Anti-Atlas gebergte ligt. De Draa vallei, die we grofweg volgen vanuit M’Hamid doorsnijdt deze bergketen. De weg slingert omhoog door een rotsachtig landschap, langs kleine dorpjes en oude kasbahs. Het is een mooie route.

Niets wijst erop dat we naar een mooie plek gaan, als we bij Ouarzazate een afslag nemen naar een vreemd terrein. Zoals dat vaker gaat in Marokko, liggen hier de geasfalteerde wegen klaar voor een complete woonwijk, met elektra, riool en alle lantaarnpalen. Er staan alleen geen huizen en er wordt niets gebouwd. Zo ligt het er al jaren bij. We passeren twee grote rotondes en komen dan op een weg in aanleg, waar we een wals tegenkomen. Van die ‘weg’ slaan we al snel af, op een oud spoor over stenen wat maar net op een weg lijkt, maar eigenlijk prima begaanbaar is voor onze huurauto.

Auto huren bij Agadir

Goedkoop een auto huren bij Agadir is goed mogelijk, want veel grote én kleine verhuurders zijn vertegenwoordigd. Hoe maak je dan een keuze en hoe waarborg je een goede prijs én kwaliteit? Wij vergelijken daarvoor graag de aanbieders en huurvoorwaarden op een goede vergelijkingssite. Bovendien kiezen we daar ook voor een aanvullende verzekering, zodat we zorgeloos met de auto op weg kunnen. Lees ook ons blog met alle tips en tricks voor een auto huren in het buitenland!

Dit spoor leidt over een richel, waarop we uitzicht krijgen over de oase van Fint, prachtig gelegen, verstopt tussen heuvels langs de gelijknamige wadi. Rond de palmbomen die langs het water zijn gecultiveerd, liggen vier kleine dorpjes. In één ervan zullen we overnachten. Om er te komen dalen we af tot de plek waar we de rivier kunnen oversteken. We herinneren ons nog goed dat hier de vorige keer het water hoog stond en er niets over was van een doorwaadbare plaats. Een graafmachine was destijds bezig met herstel. Nu ligt er een nette betonnen overgang en kunnen we doorrijden tot onze eindbestemming.

La Terrasse Des Delices biedt, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig terras met uitzicht over de oase. We zijn op tijd om nog even in het zonnetje te zitten, nadat we keurige kamers krijgen toegewezen in het pittoreske hotel. Het zwembad ligt er mooi bij, maar het is iets te koud om echt een duik uit te nodigen. We bestellen eten en laten ons verwennen in het restaurant. Hier eten we de lekkerste tajine-gerechten van de hele reis in Marokko. In de stille oase slapen we daarna heerlijk.

We willen de week in Marokko afsluiten aan het strand en moeten daarom de volgende dag door naar Agadir. Toch nemen we nog een uurtje om te genieten van de rust in Fint. We wandelen door de tuintjes onder de palmen naar de rivier en genieten van al het groen, het koude water, de tuintjes en de vogeltjes. Met een klein beetje pijn in ons hart stappen we daarna weer in de auto. Met een dag langer hadden we nog wat meer kunnen genieten van de oase en wellicht ook één van de filmstudio’s bij Ouarzazate kunnen bezoeken. In deze omgeving, ook in de oase van Fint, zijn verschillende Hollywood films met een woestijnthema opgenomen. Nu passeren we de studio’s als we Ouarzazate achter ons laten.

Het is nog eens 370 kilometer rijden naar Agadir en zelfs bijna 400 kilometer naar Taghazout, het hippe surfdorp dat we hebben uitgekozen als laatste overnachtingsplek voor deze roadtrip van de Sahara naar Agadir. Hier hebben we een leuk appartementje gehuurd via AirBnB, met zeezicht, dichtbij het strand. Nog dezelfde middag kunnen de zwembroeken en bikini’s aan voor een verfrissende duik waarmee we het laatste stof van de Sahara van ons afspoelen.

Ook de laatste dag met ons bezoek kunnen we nog heerlijk naar het strand. Het is een lekkere afsluiting van een gezellige week vol nieuwe indrukken.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.