Rondwandeling bij Castillo de Miravet

Een rondwandeling bij Castillo de Miravet (Cabanes) brengt ons in Desierto de las Palmas, een natuurpark ten noorden van Castellón de la Plana. We lopen een route van een kleine 10 kilometer, met twee klimmetjes waarmee we zo’n 360 meter klimmen, om die vervolgens weer af te dalen naar het startpunt.

De route voert langs oude finca’s, stukken landbouwgrond met kleine verlaten huisjes. De omgeving daarvan verraadt flinke inspanningen, vooral voor de bouw van muurtjes, waartussen het land in terrassen is gevormd. Alles is in verval geraakt. De huisjes hebben vaak een ingestort dak en ook de muren in het land hebben het op veel plekken begeven.

Het pad is nog prima begaanbaar. Ook na de regen van de afgelopen dagen. De klimmetjes stellen ons voor iets grotere uitdagingen, maar we komen boven. Daar vinden we het Castillo de Miravet, een ruïne van een oud kasteel. Het is in de Middeleeuwen gebouwd door de Moren en inmiddels in zeer vervallen staat. Sommige stenen staan of hangen nog maar nauwelijks aan elkaar. Het terrein betreden lijkt op eigen risico. Er staan hier geen hekjes, laat staan kassa’s.

Op eigen houtje verkennen we de restanten van het kasteel, genieten van het uitzicht en houden een pauze in het zonnetje op één van de kliffen waarop het kasteel gebouwd is. De wijde omgeving is goed te overzien, het zicht reikt helemaal tot aan zee. Het pad loopt verder over een kam. We laten het kasteel tegen een prachtig uitzicht achter ons, en zoeken met de zon in het gezicht de weg verder. Het is het mooiste stuk van de route, waarop we geen mens tegenkomen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.