Route wereldreis in Azië en Oceanië

Wereldreis in Azië en Oceanië

Een wereldreis klinkt altijd net iets indrukwekkender dan het in werkelijkheid misschien is. Na onze ‘wereldreis’ in Azië en Oceanië hadden we de wereld immers nog lang niet gezien. De plekken die we wel bezochten zetten we in dit blog op de kaart, voor een makkelijk overzicht van een route voor een wereldreis in Azië en Oceanië. 

We splitsen de reis op in 3 delen, om het overzicht op de kaarten een beetje te bewaren. We reizen uiteindelijk rond en komen meerdere malen terug op centrale plaatsen. Het eerste deel beschrijft de route vanaf Amsterdam door China en Zuid-Oost Azië. Het tweede deel beschrijft de reis door Oceanië, via Sydney naar Nieuw Zeeland. Het derde deel gaat tot slot over de reis via Sri Lanka, Thailand en Mongolië, terug naar Nederland.

Voor meer detail hebben we een overzicht van al onze blogberichten op een kaart.

Deel 1: route wereldreis in Zuid-Oost Azië

Beijing blijkt een goedkope bestemming vanaf Amsterdam. We reizen door China vanuit Beijing via Xi’an en Chengdu naar Lhasa in Tibet. Via Shigatse en Mount Everest Base Camp reizen we door naar Kathmandu, Nepal. Na reizen door Nepal vliegen we naar Hanoi, Vietnam.

Door Vietnam reizen we naar het zuiden, via Hoi An en Ho Chi Minh City. De grens steken we over bij Ha Tien, op weg naar Phnom Penh en Siem Reap in Cambodja. Op de volgende stop zullen we nog vaker terugkomen tijdens deze reis; Bangkok ligt centraal in Zuid-Oost Azië. Na een korte reis door Laos en vervolgens het noorden van Thailand bezocht te hebben vliegen we hiervandaan door naar Kuala Lumpur in Maleisië.

Maleisië en Maleisisch Borneo zijn de laatste bestemmingen van het eerste deel van de wereldreis in Zuid-Oost Azië. We zijn meer dan 5 maanden onderweg als we besluiten om ook een deel van Oceanië in onze reis op te nemen.

Deel 2: route wereldreis in Oceanië

Op een transitvisum kunnen we 3 dagen in Sydney blijven op doorreis naar Nieuw Zeeland. Het is een bliksembezoek, maar we hebben zo ruim de tijd om het Operagebouw eens van dichtbij te zien. Dan vliegen we door naar Christchurch, waar we een camper ophalen voor een rondrit over het Zuidereiland en Noordereiland. We maken een roadtrip van 6 weken in Nieuw Zeeland. Met de camper maken we de overtocht op een ferry tussen Picton en Wellington. Aan het eind van de tocht vliegen we weer terug naar Azië vanaf Auckland.

Deel 3: route wereldreis in Azië (deel 2)

We komen nog eens in Bangkok op doorreis naar Sri Lanka. In Sri Lanka reizen we rond langs de west en zuidkust en door het binnenland. Terug in Colombo maken we de balans op. Het plan om na Sri Lanka door te reizen naar India komt te vervallen, omdat het op dat moment te warm blijkt in India. In plaats daarvan vliegen we terug naar Bangkok en regelen een visum voor Mongolië. Na een vlucht via Beijing genieten we met reizen door Mongolië van de laatste 3 weken van onze reis. Het is de kers op de taart van de wereldreis in Azië die we afsluiten met een vlucht terug naar Amsterdam.

Wil je zelf op wereldreis in Azië en Oceanië? Dan kan je hier hopelijk veel inspiratie opdoen. Heb je nog vragen over een wereldreis in Azië en Oceanië, laat dat dan weten in de reacties!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.