Ruige roadtrips

Roadtrip in Tibet

geschreven door Pim op

Eindeloze kilometers asfalt, gravel, kiezels en keien en een auto om te hobbelen tot je hoofd, rug en billen niet meer kunnen. Dé ingrediënten voor ruige roadtrips. We vreten kilometers op ruige roadtrips in vier landen over de hele wereld.

Tibet

In een week rijden we van Lhasa naar de grens met Nepal. Tijdens de roadtrip door Tibet vormt niet alleen de afstand een uitdaging, de ‘wegen’ lenen zich meer voor een 4×4, die wij niet hebben. Bovendien maken we flinke hoogtemeters naar de Mount Everest. Met een gebroken schokdemper en knallende koppijn, kruipen we het tentenkamp aan de voet van de hoogste berg op aarde binnen. Grijnzend kijken we elkaar aan. Ruiger dan dit kan het moeilijk worden.

Roadtrip in Tibet

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland doet ons verbazen. Hoeveel moois kan je op relatief korte afstand op elkaar pakken? Elke dag van de roadtrip door Nieuw Zeeland biedt weer een nieuwe verbazing. Het houdt pas op als we ruim zes weken later zowel het zuider- als noordereiland naar hartelust hebben doorkruisd. De gehuurde camper moeten we dan, met een klein beetje pijn in ons hart, weer inleveren.

Roadtrip door Nieuw Zeeland

Mongolië

Met nog lang geen genoeg van ruige ritten, besluiten we Centraal Mongolië te doorkruisen met een Russisch busje op de roadtrip door Mongolië. Met gids en driver laten we de weinige asfaltwegen in dit land ver achter ons. In 18 dagen rijden we een onvergetelijke tocht door de ongerepte wildernis van Mongolië. De route bepalen we hier helemaal zelf, want wegen zijn er niet. Ultieme vrijheid.

Roadtrip door Mongolië

IJsland

Helemaal warmgelopen voor ruige roadtrips, besluiten we in Nederland al snel een camper aan te schaffen. Deze nemen we mee op de boot naar IJsland. In vier weken rijden we vervolgens effectief twee keer het land rond. De roadtrip door Zuid-IJsland wordt gevolgd door een roadtrip door Noord-IJsland en de roadtrip door de Westfjorden. Als kers op de taart doen we een roadtripje bij de Oostfjorden. Zo combineren we een hoop kleine roadtrips tot één grote, onvergetelijke roadtrip door IJsland. Een bijzonder mooi land dat het beste van eerdere roadtrips combineert, binnen Europa.

In welk land reed jij een ruigste roadtrip?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.