Safari in Etosha National Park

geschreven door Jiska op

We rijden nog geen half uur in Etosha National Park en zijn al snel de tel kwijt van hoeveel dieren we hebben gezien. We zijn op safari in Etosha National Park. Een droom die uitkomt.

We rijden voor €11,00 per dag Etosha National Park binnen. Al snel zien we de eerste koedoe’s langs de weg staan. Ook de giraffe kunnen we al snel van ons lijstje afstrepen. We besluiten de eerste dag het oosten van het park te bekijken en komen gigantisch veel dieren tegen op onze safari in Etosha National Park.

dsc_6970

De drinkplaats Grote Okevi is volgens ons de mooiste drinkplaats van dit gebied. Terwijl we vol bewondering naar een giraffe kijken die aan het drinken is, komt er ineens een enorme neushoorn aanlopen. Ook hij is, net als de giraffe en springbokken, op zoek naar water. Het levert een prachtig plaatje op.

dsc_7099

We kunnen ons uren vermaken op safari in Etosha National Park en rijden dan ook drie dagen lang heel wat kilometers om al het wild te bewonderen. We blijven constant in onze auto, want je mag alleen de auto verlaten op de picknick plekken, bij de toiletten of in de rest camps.

dsc_7074

De tweede dag rijden we over de onverharde wegen rondom het midden van het nationale park. We zien deze dag wel 13 leeuwen en verschillende zeldzame neushoorns die hier leven. Ook hebben we een prachtig uitzicht over de Etosha!

dsc_7190

De laatste dag besluiten we het niet zo bekende westen van het park te doorkruisen. Uren lang rijden we zonder anderen tegen te komen. Ook hier is genoeg wild te zien. We genieten van de springbokken, oryxen, leeuwen, zebra’s, gnoes en badderende olifanten. Ook houden we onze ogen open om luipaarden en jachtluipaarden te spotten, maar deze laten zich niet zo makkelijk zien helaas.

dsc_7412

We hebben enorm genoten van de safari in Etosha National Park en kunnen terugkijken op drie mooie dagen vol met wild!