Safari in Etosha National Park

geschreven door Jiska op

We rijden nog geen half uur in Etosha National Park en zijn al snel de tel kwijt van hoeveel dieren we hebben gezien. We zijn op safari in Etosha National Park. Een droom die uitkomt.

We rijden voor €11,00 per dag Etosha National Park binnen. Al snel zien we de eerste koedoe’s langs de weg staan. Ook de giraffe kunnen we al snel van ons lijstje afstrepen. We besluiten de eerste dag het oosten van het park te bekijken en komen gigantisch veel dieren tegen op onze safari in Etosha National Park.

De drinkplaats Grote Okevi is volgens ons de mooiste drinkplaats van dit gebied. Terwijl we vol bewondering naar een giraffe kijken die aan het drinken is, komt er ineens een enorme neushoorn aanlopen. Ook hij is, net als de giraffe en springbokken, op zoek naar water. Het levert een prachtig plaatje op.

We kunnen ons uren vermaken op safari in Etosha National Park en rijden dan ook drie dagen lang heel wat kilometers om al het wild te bewonderen. We blijven constant in onze auto, want je mag alleen de auto verlaten op de picknick plekken, bij de toiletten of in de rest camps.

De tweede dag rijden we over de onverharde wegen rondom het midden van het nationale park. We zien deze dag wel 13 leeuwen en verschillende zeldzame neushoorns die hier leven. Ook hebben we een prachtig uitzicht over de Etosha!

De laatste dag besluiten we het niet zo bekende westen van het park te doorkruisen. Uren lang rijden we zonder anderen tegen te komen. Ook hier is genoeg wild te zien. We genieten van de springbokken, oryxen, leeuwen, zebra’s, gnoes en badderende olifanten. Ook houden we onze ogen open om luipaarden en jachtluipaarden te spotten, maar deze laten zich niet zo makkelijk zien helaas.

We hebben enorm genoten van de safari in Etosha National Park en kunnen terugkijken op drie mooie dagen vol met wild!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.