Samen op reis!

geschreven door Jiska op

Hoe is dat nou eigenlijk om met z’n tweeën op reis te gaan? Je zit ongeveer 24 uur per dag op elkaars lip en doet bijna alles samen. Verveelt dat nou nooit? Lees vandaag hoe wij het hebben ervaren om 9,5 maand samen te reizen.

Gelukkig vond Pim het een goed idee om samen met mij op reis te gaan. Ik zou niet graag alleen op reis gaan. Je bent dan maar alleen, alhoewel je vast en zeker andere reizigers tegen komt. Maar hoe leuk is het om mooie momenten en moeilijk momenten te delen met diegene die je zo vertrouwt!

De eerste paar maanden in Azië keken we elke dag weer onze ogen uit. Er gebeurt ontzettend veel op straat waar je naar kan blijven kijken. Er wordt superveel onbekend eten aangeboden op straat en de mensen leven een groot deel van hun dag op de straat. Het was dan ook erg leuk om dit met elkaar te kunnen delen. Soms zag Pim weer wat anders dan ik en dan wezen we elkaar hier op. Dit leverde af en toe leuke lachmomentjes op! Het werd dus eigenlijk met de dag leuker tussen Pim en mij!

Het is erg leuk om ook op reis bepaalde dingen te blijven vieren. Zo trokken we op 5 december lootjes en kregen we 15 minuten om voor $5 iets te kopen voor elkaar. Een leuke manier om samen Sinterklaas te vieren. Ook onze verjaardagen werden dit jaar niet overgeslagen. Terwijl ik tegen Pim zei dat ik de was even weg ging brengen, kocht ik voor hem een mondharmonica. Hij had niks door, dus een leuke verrassing voor zijn verjaardag. Ook ik werd in het zonnetje gezet op mijn verjaardag. Een lekker luchtje en een lekkere lunch maakten deze dag toch speciaal! Ook al zie je elkaar elke dag is een verrassing op reis ook leuk!

Na vijf weken rondrijden in onze camper door Nieuw Zeeland, merkten we toch wel dat onze gespreksstof af en toe wat opraakte. Dat voelden in het begin best wel vreemd, maar wat wil je, na 6 maanden samen te hebben gereisd? Je maakt toch elke dag allebei hetzelfde mee en praten over wat we de afgelopen maanden en de komende maanden willen gaan doen, wordt af en toe ook best wel eens saai. Gewoon maar iets om te accepteren, maar soms voelden dat best wel raar.
En hoe leuk is het dan juist als er bezoek langs komt! Je praat honderduit met elkaar over wat er in Nederland is gebeurd en wat wij hebben meegemaakt. Met een reisgezelschap van 4 of meer personen, hebben we ook af en toe zonder elkaar een gesprek. Pim met de ene reisgenoot en ik met de ander! Dat geeft weer een andere en leuke draai aan je dag!

Het was echt ontzettend gaaf om samen op reis te zijn! We hebben superleuke momenten samen gedeeld: het bereiken van de Thorung La pas na 10 dagen samen wandelen, voor het eerst 14 uur met de nachttrein in China, walvissen kijken, eindeloos rijden met Lizzie door het mooie Nieuw Zeeland en vooral elke dag genieten van wat komen gaat! Door onze reis zijn we ook meer een team geworden. Wanneer er iets geregeld moet worden, weten we allebei al snel genoeg wat onze taak is en voeren we deze uit. Als we iets willen, krijgen we het samen wel voor elkaar!!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.