Schilderachtig Vietnam in Hoi An

geschreven door Pim op

We zijn niet veel langer dan 24 uur in Hoi An voor het onophoudelijk begint te regenen. Uiteindelijk overstroomt het stadje en wijken we uit naar Saigon, maar zelfs in korte tijd kunnen we de charme zien van dit kleine stadje.

Als we aankomen vanuit Hanoi, met trein en bus via Da Nang, kunnen we gelijk door voor een mooie wandeling langs de rivier die, zoals in zoveel steden, het kloppend hart vormen van het stadje. Iedereen lijkt wel een boot te hebben in Hoi An. Als het stadje eenmaal is overstroomd begrijpen we waarom. Op een gewone dag proberen sommige locals het op de rivier: ze bieden een boottochtje aan in de longboat.

Rond de rivier leeft de rest van het stadje. De manier waarop dat hier gebeurt is uniek voor Vietnam. Alles is leuk aangekleed. Er zijn lekkere restaurants, hangen lampionnen in de bomen en drijven kleine kaarsjes in het water. Als de avond is gevallen wordt het stadje nog gezelliger. We bekijken de markt en de talloze winkeltjes met schilderijen en andere souvenirs en lopen natuurlijk even naar binnen bij een van de vele winkels waar je voor weinig geld de mooiste kleding kan laten maken. Eten doen we bij Bale Well, daar moet je een keer gegeten hebben!

De volgende dag gaat de wekker vroeg. Via het heerlijke Thanh Van Hotel, waar ook voor de overstroming al een zwembad in de lobby is, hebben we een tour geboekt naar My Son, de ruïne van oude hindoe tempels (UNESCO erfgoed). Vanonder een paraplu proberen we de gids zo goed mogelijk te begrijpen. De tempels kleuren donker en glimmen van de regen. Een boottochtje terug zit er door de hoge waterstand al niet meer in.

Op een mooie dag is er nog veel meer te zien rond Hoi An. Je kan naar het strand, maar er zijn ook veel historische gebouwen in het centrum. Het stadje is weliswaar toeristisch, maar er is nog genoeg te ontdekken. Dat Hoi An niet aan grote verbindingswegen ligt en ook niet aangesloten is op het spoornetwerk, blijkt de charme van de stad alleen maar ten goede zijn gekomen. Het is zeker de moeite waard om hier een paar dagen te verblijven!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.