Slapen op een kampeervlot

slapen op een kampeervlot

geschreven door Jiska op

Slapen op een kampeervlot; weer eens wat anders dan in je tentje en ook nog de ideale combinatie: kanoën en kamperen. Samen met twee vriendinnen probeer ik dit eens uit. We boeken een kampeervlot met kano en genieten van een heerlijk weekend op het water.

Ik kwam het zomaar eens op internet tegen, maar het leek me wel wat. Slapen op een kampeervlot. Sowieso ben ik wel in voor een weekendje weg, maar kamperen en kanoën in één maakt het natuurlijk helemaal goed. Het boeken van een kampeervlot gaat eenvoudig. Er zijn drie verschillende plaatsen waar je uit kan kiezen. Wij boekten een kampeervlot bij Marnemoende dichtbij IJsselstein voor €125,- voor drie personen. In deze prijs zitten natuurlijk het kampeervlot, maar ook de kano, stoeltjes, slaapmatten, gasbrandertjes, een plas emmer, een lamp en een jerrycan met drinkwater.
Zelf zorg je voor je slaapzak, pannen, bekers, bestek en alles wat je nog maar mee wilt nemen in de kano 🙂

Bij aankomst bij Marnemoende ligt de kano al voor ons klaar. We krijgen nog even te horen waar de wc te vinden is als we een grote boodschap moeten doen en zien op het kaartje hoe we moeten varen voordat we de kano instappen. We varen langs de haven en zien dan al de kampeervlotten liggen. Bij Marnemoende zijn er in totaal drie kampeervlotten. Je kunt zelf je kampeervlot uitkiezen. Na vijf minuten te hebben gekanood hebben we ons kampeervlot bereikt. Dat voelt wel een beetje kort en gek, maar zodra we eenmaal op het vlot zijn, voelt het heerlijk.

Slapen op een kampeervlot

Met aan beide kanten een kleine vlonder is het heerlijk vertoeven op het vlot. De zon schijnt lekker en we hebben prachtig uitzicht over het water. We horen en zien de ijsvogel regelmatig voorbij schieten en hebben ook gezelschap van een zwarte zwaan op zijn nest.
In de middag maken we nog een kanotochtje richting IJsselstein.
‘s Avonds genieten we van de zonsondergang. De lucht kleurt prachtig en het wordt steeds stiller om ons heen. Hoe lager de zon, hoe kouder het wordt, maar dan duiken we lekker in onze slaapzak en houden nog een tijdje de deuren open, zodat we kunnen genieten van de mooie lucht.

Ook de volgende morgen is het heerlijk. In de ochtendkou maken we een lekker kopje thee en genieten nog even van de natuur. Daarna pakken we alles weer in en varen we rustig terug naar het havenkantoor.
Wil je eens wat anders en lekker genieten van de natuur dan is slapen op een kampeervlot een echte aanrader!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.