Stedentrip bij Sevilla

Tuinen van Alcázar de los Reyes Cristianos

Met bezoekers uit Nederland die invliegen maken we een stedentrip bij Sevilla. We combineren allerlei vervoermiddelen om niet alleen Sevilla maar ook Córdoba en een natuurpark in de buurt van Sevilla te bezoeken. Overnachten doen we in verschillende comfortabele AirBnB’s die allemaal perfect zijn gelegen voor een mooie trip. Daarbij ontdekken we een heleboel aanbevelingswaardige plekken in de regio.

Algodonales

De camper parkeren we op de long parking bij het vliegveld van Sevilla, om verder te gaan in een goedkope huurauto. Daarmee rijden we direct de langste rit van deze trip, naar Algodonales. Dit pittoreske witte dorpje ligt aan de noordzijde van Parque Natural Sierra de Grazalema. Het natuurpark staat bekend om haar hoge bergen, die een ware muur vormen voor vochtige lucht die het land binnenkomen vanaf de Atlantische ocean. Het resultaat: regen, waarop we het eerste weekend uitgebreid getrakteerd worden.

We zijn extra blij met een knusse AirBnB mét pelletkachel, waar we er warmpjes bij zitten. Ook is leuk dat het dorpje groot genoeg is om alle voorzieningen te kunnen bieden; van een bakker en supermarkt tot bar, waar we met regenkleding en paraplu’s redelijk droog kunnen komen. Verder is het erg fijn om met dit weer de huurauto te kunnen pakken om er op uit te gaan.

Auto huren bij Sevilla

Goedkoop een auto huren bij Sevilla is goed mogelijk, want veel grote én kleine verhuurders zijn vertegenwoordigd. Hoe maak je dan een keuze en hoe waarborg je een goede prijs én kwaliteit? Wij vergelijken daarvoor graag de aanbieders en huurvoorwaarden op een goede vergelijkingssite. Bovendien kiezen we daar ook voor een aanvullende verzekering, zodat we zorgeloos met de auto op weg kunnen. Lees ook ons blog met alle tips en tricks voor een auto huren in het buitenland!

We bezoeken het stadje Ronda, gelegen in het bergachtige gebied. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, waarover op flinke hoogte de beroemde Puente nuevo is gemaakt, een brug die er door de ligging en constructie indrukwekkend uit ziet. Het weer knapt genoeg op voor een stadswandeling, een lekkere lunch en churros als toetje.

Het weer knapt verder op en dat biedt gelegenheid om een stuk van de Via Verde de la Sierra te fietsen; het oude spoortraject Puerto Serrano waarop een fietspad is gemaakt. We huren daarvoor e-mountainbikes bij Olvera en fietsen vandaar naar Coripe, halverwege het traject. We passeren talloze tunnels en mooie vergezichten om uiteindelijk bij een oude stationsgebouwtje te komen, waar we een eenvoudige lunch genieten voor we de terugtocht aanvangen. Die gaat weer heuvelop, waar de e-bikes goed van pas komen. Onderweg zien we grote groepen vale gieren die hier veel voorkomen.

Córdoba

Op het vliegveld van Sevilla leveren we de auto weer in en pikken we nog een reisgenoot op. Met het gezelschap reizen zetten we de stedentrip bij Sevilla voort per bus en trein, nu naar Córdoba. De airport shuttle brengt ons bij het treinstation Sevilla Santa Justa. Een treinkaartje vereist invullen van al onze paspoortgegevens en de kosten zijn vergelijkbaar met de huur van een auto voor een week. Daar staat wel tegenover dat de trein ons dichtbij het centrum van de stad brengt, zonder parkeerproblemen. Lopend rollen we de koffertjes de stad in.

In de stad verblijven we dichtbij het hoogtepunt van een bezoek aan deze stad: de Mezquita. Het enorme gebouw is een samenvoeging van inspanningen uit verschillende tijden en religies. Op de plek stond ooit een Romeinse tempel, toen een kerk, die een moskee werd, maar uiteindelijk weer een kerk. Het is een plek met een ongekende geschiedenis. De AirBnB die Jiska regelt heeft een dakterras met een bijzonder uitzicht over het complex.

Het appartement is de basis om ook andere bezienswaardigheden in de stad te bekijken, zoals de oude Romeinse brug, de torens en tuinen van de Alcázar de los Reyes Cristianos, het plein en de markthal bij Plaza de la Corredera, de synagoge in de Joodse wijk, en natuurlijk allerlei leuke kleine pleintjes, straatjes, cafeetjes en restaurants. We kunnen eindeloos door de stad slenteren, als het uitzicht op het dakterras ons niet telkens terugbracht naar de AirBnB.

Daar is het heerlijk ontbijten in de zon, met brood van Panadería Horno San Pedro. Dat is schijnbaar de enige bakker die ‘s ochtends open is voor vers brood. Het is een stukje lopen, maar zeker de moeite waard. Zo’n aanrader moet ook Bar Santos zijn, dichtbij de AirBnB, waar het elke avond hartstikke druk is met mensen die eten aan de bar halen en dan opeten op de stenen rand rond de muren van de Mezquita. Een tip die we voor onszelf bewaren voor een volgende keer.

Stedentrip Sevilla

Tot dan toe was Sevilla slechts een tussenstop in de stedentrip bij Sevilla. Vanuit Córdoba nemen we de trein terug naar de stad, om dan in een AirBnB dichtbij het centrum te verblijven. Als we het centrum verkennen wordt snel duidelijk hóe populair deze stad is. Het lijkt wel of alle winkels uitverkoop hebben. Dat lijkt ten dele waar, al is het eerder dat het hier, ondanks de drukte, goed te doen is om voor een redelijke prijs uit eten te gaan. We vinden een plekje aan een tafeltje bij La Bartola, waar in rap tempo heerlijk hapjes worden uitgelopen.

Met huurfietsen verkennen we de omgeving rond het centrum. Langs de kathedraal van Sevilla fietsen we naar Plaza d’España, om vervolgens de rivier te volgen langs de Torre del Oro en verder tot het Alamillo Park. Het is weekend en tussen de fruitbomen in het park wordt volop tapas gegeten en goed gedronken. Bij een barretje midden in het park staat een flinke rij. We sluiten aan en zoeken een plekje voor een hartige maaltijd, voor we weer op ons gemak terug fietsen naar het centrum. Die avond dineren we bij een wat chiquer tapasrestaurant: El Pasaje.

In het centrum kunnen we het slenteren door de leuke straatjes en lekker eten en drinken nog eens dunnetjes overdoen. We ontbijten bij Alfonsito en er is nog tijd voor een bezoek aan de Metropol Parasol, een houten bouwwerk in het oude deel van de Spaanse stad Sevilla. We lunchen bij tapasbar Patanchón en – voor we met de shuttlebus de terugtocht naar het vliegveld weer aanvangen – is er nog plek voor een ambachtelijk ijsje bij El Monasterio.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.