Stedentripje met de trein in België

Een treinreis naar Brugge brengt je onderweg al langs een aantal leuke Belgische steden. We stappen over in Antwerpen en Gent. Met een beetje tijd is het eenvoudig om op een efficiënte manier in één keer een stedentrip naar een aantal steden in Vlaanderen te maken.

Via NS International boeken we samen voor € 135,60 een retourtje naar Brugge. Best een bedrag voor een reis die nog geen halve dag duurt. De route met de trein in België omvat een aantal overstappen. Daar besluiten we gebruik van te maken.

In Gent stappen we uit. We verkennen de stad te voet. Vanaf station Gent-Sint-Pieters is het best een wandeling naar het centrum. Daar blijkt een kerstmarkt aan de gang. Leuk! We doen een rondje en pakken een cafeetje. Een leuke middagbesteding, waarna het laatste stukje naar Brugge per trein volgt.

Vanuit Brugge is het een korte treinrit naar Oostende, de kustplaats met een hele andere sfeer dan Brugge of Gent. Bij mooi weer wellicht een leuk alternatief voor de Brugse pleintjes, met een terrasje aan de haven, of voor een wandeling langs de Leie, met een strandwandeling. Wij pakken de bus naar een heerlijk dagje sauna bij Villa Aqua.

Nadat we een paar dagen Brugge verkennen, kunnen we nog eens de trein gebruiken op ons retourkaartje naar Nederland. Een leuke keuze: waar willen we er nog even uit voor we weer in Den Haag zijn? Op nieuwsjaarsdag kiezen we Dordrecht, de woonplaats van de opa en oma van Pim, die we zo goedkoop een bezoekje kunnen schenken.

Met de trein, en de flexibiliteit van het uitstappen waar je maar wilt, krijgen we zo in België weer even het reisgevoel helemaal te pakken. Krijg je het ook te pakken en maak je naast het retourtje nog meer ritten met de trein op een dergelijke trip, dan kan het lonen om een tienrittenkaart te kopen, waarbij je een vast bedrag betaalt voor alle ritten. Veel plezier!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.