Surfen bij Tamraght

geschreven door Pim op

Pim verblijft een week lang met vrienden in het Solid Surf House, Tamraght. Aan de Marokkaanse zuidkust net boven Agadir komen heerlijke golven binnenrollen vanaf de Atlantische Oceaan. Surfen in Tamraght is super voor de ervaren surfer én beginner.

Solid Surf House is een fijne basis om te verblijven, al zijn we er doorgaans alleen voor het ontbijt en aan het eind van de middag. Iedereen staat ruim op tijd klaar voor een surfsessie die, afhankelijk van de condities aan de kust, tussen 9 en 10 begint. Wetsuits en planken gaan mee in een busje met aanhanger, waarmee we een goede surfspot gaan zoeken voor de dag.

Vergeleken met Nederland kan je over de condities bij geen van de spots klagen. De swell is deze week ook echt goed; er is weinig wind, het water is een comfortabele 18°C en, last but not least, het kwik stijgt in de loop van de week naar 27°C. Genieten dus. Met een groep van vooral Nederlanders en Duitsers, en een paar Engelsen, togen we dagelijks naar de kust waar we tussen 10 uur en 4 uur verblijven.

‘s Ochtends is er het minste wind. Reden te meer om snel een goede spot te vinden en het water in te gaan. Op het strand zien we meer groepen, vaak ook zo’n 10-20 man/vrouw sterk. Samen zouden we een spot te druk maken. Gelukkig is er altijd binnen 100 meter verder ruimte genoeg om golven te pakken.

Parasollen markeren onze plek op het strand. Instructeurs gaan mee het water in om beginners van tips te voorzien, de chauffeur overziet het geheel vanuit de bus. Zo surfen we dag in dag uit. We worden lekker bruin en leren steeds beter onze golven te pakken.

Onze plek op het strand is tevens een hotspot voor verkopers, die hun waren over het strand zeulen en op hun vriendelijkst aan de man proberen te brengen. Voor weinig geld voorzien we onszelf tijdens de nodige rustpauzes van nootjes, kokosmakronen, donuts en muntthee. Die laatste vers uit een ketel die, vastgebonden aan een klein barbecuetje, warm wordt meegedragen. Onze pauzes duren voor deze kooplui steevast te kort; de golven lonken, het wetsuit gaat weer aan, de leash om; de oceaan getrotseerd.

een week surfen in Marokko

Surfen bij Tamraght bevalt uitstekend.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.