Surfen in Marokko

geschreven door Pim op

Surfen in Marokko is een uitkomst als je genoeg hebt van de koude golven in Nederland. Juist in de winter is het in Marokko goed vertoeven en kunnen er goede golven aankomen aan de Marokkaanse kust. Combineer dat met de hele andere cultuur en je bent er echt even heerlijk uit. Surfen in Marokko is daarom populair. Dat heeft wat voordelen en nadelen. 

Eén van de beste plekken om te surfen in Marokko is te vinden in de omgeving van Taghazout. Dit dorpje ligt even ten noorden van Agadir. Het is vooral populair bij toeristen die komen surfen in Marokko en biedt verschillende opties voor hen. Er zijn een groot aantal surfscholen in en rondom het dorp gevestigd. Ook zijn er kamers en appartementen te huur. We huren dit keer een goedkoop appartement in Taghazout met zeezicht. Het nabijgelegen dorpje Tamraght heeft een camping, waar ik kampeerde toen ik met de auto naar Marokko ging om te surfen bij Tamraght. En als je het waagt kan je op sommige plekken wegkomen met wildkamperen in Marokko.

De goede golven en prima voorzieningen trekken veel toeristen. De beste plekken om te surfen in Marokko zijn al uitgebreid ontdekt. Ook op mindere dagen zijn er surfers in het water. De locals komen hier net zo goed heen als de toeristen. Voor deelnemers aan surfscholen is er altijd wel wat te leren in de gebroken golven die aankomen op het strand. Of ze wagen een onervaren poging in de line-up voor de inkomende swell. Dat is leuk, maar kan soms ook een beetje dringen worden. Het is dan handig om de voorrangsregels te volgen zodat aanvaringen kunnen worden vermeden.

Dat het wat drukker kan zijn, werpt misschien soms een schaduw over de plek. Elke surfer droomt van een spot die niet gedeeld hoeft te worden, waar je in aangenaam weer onbeperkt golven kan pakken die prachtig krullen voor lange ritten. Met surfen in Marokko kom je op een gulden middenweg uit: een betaalbare en bereikbare bestemming met zon en 20°C en mooie golven op betrouwbare spots. Dat is begrijpelijk populair, dus dat moet je delen met andere surfers. Met wat vaardigheid vind je je plek wel. Voor de grote aantallen toeristen wordt hard gewerkt om de omgeving van Taghazout op te knappen. Er worden dan ook veel faciliteiten bijgebouwd in de omgeving. Tot die tijd blijft de drukte tot een acceptabel niveau beperkt en is surfen in Marokko zeker een aanrader.

De aanwezigheid van mensen veroorzaakt helaas al wel behoorlijk wat vervuiling. Plastic vervuilt de kust het meest zichtbaar. Dat het zeewater misschien ook vervuild is met kleinere rommel wordt duidelijk als mijn reisgenoten één voor één maag- en darmklachten krijgen; van diarree tot misselijkheid en overgeven. Iemand oppert de gedachte dat dit misschien nog wel de beste manier is om het echte massatoerisme af te houden. Heb je dat er voor over, of gewoon de weerstand van een wereldreiziger, dan is surfen in Marokko dus nu nog zeker de moeite waard!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.