Terugblik op 2014

geschreven door Jiska op

Het jaar 2014 zit er alweer bijna op. Momenteel zitten we in Brugge om daar het nieuwe jaar in te luiden. Maar eerst een terugblik op 2014.
Het jaar 2014, een jaar om niet meer te vergeten. Voor mij het jaar waarin hopelijk een droom zou uitkomen. We gingen naar Nieuw Zeeland om walvissen te spotten en te genieten van de bijzondere natuur. We zouden eindelijk een camper huren, zodat we konden uitproberen of we dat ook leuk zouden vinden in Nederland. We vierden Oud & Nieuw in Chiang Mai en lieten we een wensballon op. Pim wenste dat we naar Mongolië zouden gaan. Een gave wens die mij ook wel leuk leek. Maar zouden deze wensen of dromen allemaal wel echt uitkomen?


Ja! Het is ons gelukt! Wat heb ik genoten van Nieuw Zeeland. Bij het zien van de eerste walvis wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik kon alleen maar kijken en genieten! Het rondrijden in de camper was heerlijk. We konden gaan en staan waar we wilden en kozen zo de mooiste plekjes uit om te overnachten. En natuurlijk konden we volop genieten van de bijzondere natuur. Ik heb mijn ogen uitgekeken bij de geisers en de heet water baden in Rotorua.


In maart zag het er nog niet echt naar uit dat Pim zijn wens uit zou komen. We zouden namelijk na Nieuw Zeeland naar Sri Lanka en India gaan. Maar het heerlijke van niks boeken is dat alle plannen nog kunnen veranderen. En ja hoor, daar gingen we dan! Naar Mongolië. Een onvergetelijke ervaring van puur natuur in een 18 daagse tour in Centraal en Zuid Mongolië. We kampeerden op de mooiste plekjes in Mongolië, maakten het leven in een ger mee en zagen indrukwekkende landschappen.

In het jaar 2014 kwamen we ook weer naar Nederland. Heerlijk om weer dichtbij onze vrienden en familie te wonen. Maar wat moesten we wennen in het begin. Elke avond weer op dezelfde plek slapen en weer aan het werk. Geen vrijheid meer om elke dag te kiezen wat je wilt gaan doen, maar wennen aan het werkritme. Gelukkig hebben we allebei onze plek gevonden en kunnen we nu genieten van het leven in Nederland.


In het jaar 2014 is er bovendien op de valreep nog een grote droom van ons uitgekomen. We hebben een Volkswagen busje gekocht. Iets waar we al een aantal jaren over praatten en wat we na Nieuw Zeeland zeker wilden gaan kopen. We genieten nu van ons busje als we hem aan het opknappen zijn. Hopelijk brengt hij ons in 2015 op mooie plekjes 🙂 We kijken er naar uit!

Wat was jouw mooiste reismoment in 2014?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Jolein
  3 jan 2015

  Allereerst natuurlijk: Gelukkig nieuwjaar Pim en Jiska! Dat hij maar net zo mooi mag worden als 2014! Wat een prachtig jaar moet dat voor jullie geweest zijn 🙂 Een jaar als geen ander! In 2014 ben ik zelf niet op reis geweest, omdat wij druk aan het sparen zijn voor de wereldreis die dit jaar zal gaan starten. Echter voelt het alsof onze reis al begonnen is op het moment dat wij besloten hebben de…

  Lees meer
   5 jan 2015

   Ook voor jullie een mooi 2015. Het jaar waarin jullie reis gaat beginnen. Gaaf! En de voorbereidingen horen inderdaad ook al bij de reis zelf! Geniet!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.