‘Thuis’ in Drenthe

thuis in drenthe

geschreven door Jiska op

We waren volgens plan op de terugweg naar Nederland, want eind maart zouden we met familie naar Namibië en Botswana gaan. Daarna zouden we samen nog een maand door Zuid Afrika reizen. Die plannen hebben we even opzij geschoven en nu zijn we alweer twee weken in Nederland.

Na aankomst in Nederland hebben we nog één nachtje in onze camper geslapen, op een camping dichtbij huis om daar een aantal dingetjes te regelen. Daarna zijn we doorgereden naar Drenthe, waar we terecht konden in een vakantiehuisje. Het is een fijne plek om te zijn, omdat er maar weinig mensen zijn en we midden in de natuur zitten.

Op zich is er in ons dagritme niet heel veel veranderd ten opzichte van het camperleven. Ook hier is Pim gewoon aan het werk en doe ik ook mijn eigen ding. Maar toch voelt het wel anders. We kunnen niet, zoals we gewend waren, onze spullen pakken en naar een volgende plek rijden en het voelt eigenlijk ook als wachten. Wachten tot wanneer we weer weg kunnen. We realiseren ons dat dat nog wel even kan duren, dus genieten we nu van de natuur in Nederland en van het leven in een huis.

We werken een lijstje af met klusjes in de tuin. De bladeren in de tuin zijn opgeruimd, de auto is weer eens helemaal Saharazand-vrij en zo zijn er nog meer klusjes te doen hier. Elke dag zagen we hout om ‘s avonds lekker te genieten van het vuurtje in de kachel in de woonkamer. Aan het einde van de dag maken we meestal een wandeling hier in het bos. We komen vrijwel niemand tegen en verwonderen ons ook hier over de mooie natuur. We zien hertjes wegschieten als we dichterbij komen en horen regelmatig een specht die zijn holletje aan het maken is.

Nu we weer in Nederland zijn hebben we ook wat meer internet tot onze beschikking en daar maken we lekker gebruik van. We kijken favoriete tv programma’s terug en bellen bijna dagelijks met vrienden/familie. We maken een familiequiz die we met de hele familie spelen en zijn samen aan een online cursus basiskennis natuurwetenschappen begonnen. Een leuke manier om wat bij te leren over onze aarde.

Kortom, we maken het goed, hebben een fijne plek om te verblijven en kunnen plannetjes maken voor de toekomst als er weer wat meer bewegingsvrijheid is in de wereld.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.