Tien dagen rond Toronto

geschreven door Pim op

Dankzij familie van Jiska krijgen we de kans de zomervakantie af te sluiten met tien dagen rond Toronto. Zo kunnen we proeven van wat Oost-Canada en Ontario te bieden hebben. We krijgen de smaak goed te pakken met deze tien dagen rond Toronto!

Onze basis is Penetanguishene, een hele mond vol en wellicht onbekend voor velen. Voor de mensen uit de omgeving is het een bekende populaire vertrekplaats voor wat hele mooie tochten moet zijn, over het water richting de Great Lakes. Penetanguishene ligt aan een baai van het gigantische Lake Huron. Het is prachtig weer en boten in alle soorten en maten komen voorbij, terwijl wij lekker in het zonnetje genieten van het heerlijke uitzicht op het dorp aan de overzijde van de baai.

We kunnen van hieruit zelf ook een tocht ondernemen, met een kano die we mogen lenen. Eerder, in West-Canada, ontdekten we al hoe lekker een kanotrip kan zijn. We laten deze kans dus niet schieten. We wagen ons er echter niet aan om ver de baai uit te roeien. Zelfs aan dit eind van de baai kan de wind genoeg uitdaging bieden voor een Canadese kano. We houden het bij een oversteek naar de lokale Tim Hortons, in het centrum van Penetanguishene. Beladen met een half dozijn donuts komen we weer terug. Genieten.

We besluiten ook de kans te pakken om het Algonquin Provincial Park te bezoeken. Op zo’n 3-4 uur rijden vanaf Toronto is dit één van de grootste provinciale parken van Ontario. We boeken hier voor twee nachten een mooie cabin, net buiten het park, bij het Wolf Den Hostel and Nature Retreat. Vanuit hier is het een korte rit om in het park te komen, waar we kunnen fietsen en, zonder veel succes, kunnen speuren naar wildlife. Het hostel biedt gratis kano’s, die we gebruiken om naar de Ragged Falls te gaan. Daar vinden we een prachtige plek om te genieten van de natuur en de rust.

De andere dag huren we kano’s bij The Portage Store, gelegen aan Canoe Lake. Afgaand op de namen, kan dit alleen maar een mooie tocht worden. Dat maken we er in ieder geval van. We steken het meer over en verkennen in alle rust een heel mooi baaitje. Aan het einde vinden we, in het stroompje dat uitmondt in de baai, de dammetjes van een beverburcht. Tussen de moerasgrassen waar we nauwelijks overheen kunnen kijken, met de pure geur van buitenlucht en dennenbomen en compleet zonder menselijke geluiden, voelen we ons even alleen op de wereld en één met de natuur.

Na zo te hebben genoten van de natuur in Ontario, durven we de voor deze provincie zo iconische Niagara Falls, de grootste watervallen van Noord-Amerika, links te laten liggen. Het is erg warm weer en we vrezen een beetje in een tourist trap te lopen. In plaats daarvan doen we de laatste dagen meer van dat waarvan we hier ultiem kunnen genieten; een lekker stuk kanoën op een van de vele meren en genieten van het mooie weer aan het lekkere zandstrand bij Wahnekewening Beach. Zo zijn voor ons tien dagen rond Toronto een succes, dat wel naar meer smaakt!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.