Tips voor…Bangkok

geschreven door Jiska op

We zijn nu voor de vierde keer in Bangkok en ondertussen voelen we ons aardig thuis in deze grote, drukke stad. Lees vandaag onze tips voor Bangkok.

1. Alle 4 de keren dat we in Bangkok zijn, slapen we in Your Place Guesthouse. Het handige aan dit guesthouse is dat het vlak naast het station ligt. Binnen vijf minuten zijn we op het treinstation en nog dichterbij is het metrostation. In tegenstelling tot de bekende backpackersstraat Khao San is het een ideale plek om je makkelijk te kunnen verplaatsen in en buiten Bangkok. Het guesthouse heeft prima kamers en serveert een klein ontbijt (toast, jam, gebakken ei en thee of koffie).

2. Om toch wat mee te krijgen van het leven in de Khao San straat, en eromheen, nemen we de boot. Hét openbaar vervoermiddel in het centrum van Bangkok. Voor maar 15 baht per persoon koop je een ticket. We kunnen uitstappen waar we willen, alleen stopt niet iedere boot bij elke pier. Even opletten bij het instappen dus. Veel Thaise mensen maken ook gebruik van de boot en er wordt dan ook aardig gepropt zodat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen.

3. Met de boot kun je ook uitstappen bij dé attractie van Bangkok. Het grote paleis. Het is een groot gebouwencomplex waarin vroeger de koning leefde. Naast het paleis zijn hier ook verschillende tempels te vinden. Allemaal kleurrijk gebouwd. Als je naar binnen wilt, moet je er wel op letten dat je de juiste kleren draagt: je benen en armen moeten bedekt zijn.

4. In Bangkok eten we vaak op straat. Er is bijna op elke hoek van de straat wel iets te vinden. ‘s Middags staan er andere tentjes op straat dan ‘s avonds. Het eten bestaat meestal uit rijst met wat groente en vlees. Ook kun je heerlijke snacks kopen op straat. Van lekker fruit tot heerlijke loempia’s. Vlak naast het station zitten wat lokale tentjes waar je lekker kan eten. Heerlijk westers eten deden wij bij Lido, we genoten van een heerlijke pizza.

5. Tijdens ons laatste bezoek aan Bangkok wordt het tijd om souvenirs te kopen. Dit doen we op de Chatuchak weekend market. Een enorm complex waar je van alles kunt kopen. De markt is ingedeeld in verschillende secties: kleding, huishouden, souvenirs etc.. Eten doe je aan de grote straat. We bekijken nog maar een klein deel van de markt, het schijnt dat je ergens ook baby eekhoorns kan kopen. Die hebben wij niet gezien. De markt is goed te bereiken met de metro.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.