Tips voor…Brugge

geschreven door Jiska op

Brugge is een toeristische stad. Voor je het weet slenter je achter de hele bups aan langs de verschillende chocolade winkels en poseer je bij elke grachtenpandje. Iets waar wij niet echt van houden. Natuurlijk lopen wij ook langs de must see’s, maar zorgen ervoor dat we daar weer zo snel mogelijk weg zijn. Wij houden meer van het lokale leven en de minder drukke plekken. Daarom wat tips voor Brugge om de toeristische plekken en de enorme bedragen te ontwijken.1. Als eerste is het belangrijk dat je een slaapplek in Brugge vindt. Iets wat nog aardig prijzig kan worden als je niet op een slaapzaal wilt slapen in een hostel. Wij wilden graag een tweepersoonskamer, maar vonden de prijzen in een hotel in het centrum van Brugge erg hoog. Daarom besloten we om via airbnb.nl een slaapplek te zoeken. We sliepen niet in het centrum van Brugge, maar in het kleine stadje Aalter, wat tussen Gent en Brugge in ligt en prima te bereiken is met de trein. Voor €35,00 hadden we een prima kamer en omdat Aalter tussen Gent en Brugge in ligt, hebben we beide steden kunnen bezoeken.

2. Wil je even uitrusten tussen de locals of een lekkere warme chocolademelk drinken dan kun je prima terecht in het café ‘De Windmolen’. Dit kleine café kun je vinden aan de oostkant van Brugge waar je waarschijnlijk heen zal lopen om de vier molens te bekijken. Tussen het tweede en derde molentje is dit gezellige café met vriendelijke bediening te vinden.

3.Het is leuk om een stadswandeling te maken in Brugge. Je loopt natuurlijk langs de bekende gebouwen, maar ga ook eens op zoek naar de minder drukke straatjes. Daar kun je lekker genieten van de rust en deze straatjes staan ook vol met mooie pandjes.

4. Heerlijk gegeten hebben we bij het restaurantje #food. Een sfeervol plekje met vriendelijke bediening die de lekkerste gerechten voor je klaarmaken. Het leuke aan dit restaurant is dat de koks niet voor gemakkelijke gerechten kiezen, maar juist wat apartere dingen met veel verse producten klaarmaken. Zo genoten we van heerlijke verse soepen en een goed gevulde salade. Er hangt een fijne rustige sfeer in het restaurant waardoor je er prima een paar uurtjes kunt genieten van al het lekkers.

5. Natuurlijk scoor je in Brugge een lekkere warme wafel. Er zijn genoeg winkeltjes of straattentjes waar je deze kunt kopen, maar wij letten er altijd op dat de wafels vers worden gemaakt. We zijn dus op zoek naar een tentje waar de wafels vers uit het wafelijzer komen. Extra leuk is het dan als we een Volkswagen T3 tegen komen waarin verse wafels worden gemaakt.

Heb jij nog een leuke tip voor Brugge?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.