Tips voor…Chiang Mai

geschreven door Pim op

Chiang Mai is, in verhouding tot Bangkok, maar een klein stadje in het noorden van Thailand. Toch is het groot zat en is er genoeg te beleven. Je leest het in deze tips voor…Chang Mai!

1. Weet je al even van tevoren wanneer je Chiang Mai gaat bezoeken, doe dan jezelf een plezier en reserveer een plekje bij AOI Garden Home. Er zijn nette dorms en tweepersoonskamers voor weinig geld en daarbij heeft dit hostel ook nog eens een heerlijke tuin waarin het geen straf is om een hele dag te relaxen. De eigenaresse is een vriendelijke ex-gids en weet daardoor precies waar je moet zijn als je toch uit je luie stoel kan komen en uitstapjes in de omgeving van Chiang Mai wilt doen. Wij kozen voor de kookcursus bij Da’s Organic Farm Hut Thai Cooking School en een dag olifanten trainen en bambooraften.

2. Ten noordoosten van AOI Garden, in de noordoostelijke uithoek van de stad (binnen de oude stadsmuren die de stad ooit moesten beschermen tegen een Birmese invasie), vind je in een klein straatje de Blue Diamond Bakery. Een hotspot voor brood liefhebbers en de eerste plek in Azië waar we (een beetje hard) zuurdesembrood vinden. De bruine bollen en stokbroden smaken als vanouds! Bovendien zijn er lekkere belegde broodjes te bestellen.

3. Tegen het vallen van de avond komen er in de stad nachtmarkten tot leven. Buiten de stadsmuren, een kwartier lopen vanaf Tha Phae Gate (oost) in Th. Chang Khlan, vind je de Night Bazaar. Dat is op zich al een aardige markt, maar in de straat strekt zich over kilometer een nachtmarkt van kraampjes uit. Je vindt hier allerlei leuke souvenirs, kleding en hapjes en ook van alles dat je niet zou kunnen bedenken. In het weekend zijn er, ter alternatief, verschillende straten in het centrum afgezet tot ‘Walking Streets’ waarop vergelijkbare markten worden uitgestald.

4. Wil je, voor je je in het nachtleven stort, eerst even een westerse hap? Dan kan ik het By Hand Café aanbevelen. Deze pizzeria vind je (nog) niet in de Lonely Planet, omdat hij op het moment van schrijven nog maar twee maanden open is. De pizza’s smaken er niet minder om; je zou haast denken dat je bij een echte Italiaan zat als je niet wist dat de eigenaar, Erik, een Hollander is!

5. Naast de vele barretjes en cafés die Chiang Mai rijk is, is er nog een andere leuke plaats om de avond te besteden. Op verschillende plaatsen in de stad wordt de sfeer gezet door schimmige barretjes met schaars geklede dames en bier voor westerse prijzen rond een boxring. Hier kijk je Muay Thai; Thais kickboxen. In de ring nemen Thai in oplopende klassen het tegen elkaar op. Klapper van de avond is een internationaal gevecht dat doorgestoken kaart lijkt. Dat heeft misschien te maken met het gokken..

6. Tenslotte is Chiang Mai een vertrekpunt voor verdere reizen in de omliggende berggebieden. Pak is bij uitstek een plek om te stranden. Om in Pak te komen kun je een minivan boeken bij AYA Travel die je er in vier uur brengt. Via AOI Garden Home of andere guesthouses kan je een busje boeken in de frequente dienst van en naar Pai. Bij het kantoor van AYA Travel in Pai kun je dan ook direct een scooter huren. Het hoofdkantoor van AYA Travel in Chiang Mai vind je vlakbij het treinstation waar je ook aankomt vanuit, of vertrekt naar, Bangkok.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Anouk
  14 jan 2014

  Leuk! ik vond de sfeer in Chiang Mai ook veel beter dan in het hectische Bangkok.. Kookcursus klinkt ook heel leuk 🙂

  Mandy Hoogendoorn
  6 mrt 2014

  Oh ook leuke tips! Bedankt

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.