Tips voor een weekendje Aken

geschreven door Jiska op

Ben je op zoek naar een leuke stad voor een weekendje weg, buiten Nederland, dan is Aken een ideale bestemming. Ik was er eind januari met mijn ouders en broers en zus! Een bijzonder weekend, omdat we voor de laatste keer met z’n zessen 17 jaar geleden weg zijn geweest. Een mooie gelegenheid om Aken te bezoeken en tips voor een weekendje Aken te delen.

Aken ligt op drie uur rijden vanaf Den Haag. Een niet te lange rit om een weekend naar toe te gaan. Het is fijn om aan het eind van de vrijdagochtend of begin van de vrijdagmiddag te gaan rijden, zodat je niet zoveel last hebt van het verkeer. Net over de grens van Nederland en Duitsland rijd je Aken binnen. Een ideale bestemming voor een weekendje weg in het buitenland.

Een fijne accommodatie vonden vonden we via AirBnB. We huurden een mooi en schoon appartement buiten het centrum van Aken. Het appartement lag dichtbij de S-bahn waardoor we binnen 3 minuten op het centraal station van Aken stonden.

Tips voor een weekendje Aken

Na een ritje met de S-bahn stonden we in het centrum van Aken. De bezienswaardigheden van Aken liggen allemaal op loopafstand van het centraal station. Als eerste kom je waarschijnlijk langs de Elisenbrunnen. Hier waren vroeger warm waterbronnen waarin je kon baden in water met een temperatuur van 48 graden. Door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn de bronnen nu niet meer te bereiken. Restauratie heeft er voor gezorgd dat er nu twee bovengrondse warmwaterbronnen zijn, waar je water kan aftappen. Rond de Elisenbrunnen hangt ook echt een zwavellucht en zie je stoom uit een put komen.

Het is ook meer dan de moeite waard om een bezoek te brengen aan De Dom van Aken. Dit is een prachtige kathedraal met prachtige versieringen binnen. Je kunt hier een tijd rondlopen of zitten en steeds weer iets nieuws ontdekken. De grote deuren van de kathedraal hebben nog een bijzonder verhaal dat de medewerkers van de kerk prima kunnen uitleggen.
Vervolgens kun je doorlopen naar het Rathaus van Aken. Dit mooie gebouw met veel details ligt aan het marktplein van Aken. Binnen in het Rathaus kun je een tentoonstelling zien van de geschiedenis van het Rathaus.

Lekker eten in Aken

Natuurlijk hebben we in Aken ook heerlijk gegeten. Zo begonnen we het weekend bij Bona Me. Een heel leuk restaurant met Turks eten. Het heeft hetzelfde concept als Vapiano, maar dan dus met Turks eten. Je kunt er van alles kiezen en het is echt smullen.
Het leuke restaurantje Lammerskötter ligt in een wijkje ten zuiden van het centrum. Een leuke wandeling brengt je naar dit restaurant waar je heerlijk kunt lunchen en ruime keus hebt uit mooie taartjes. Het pleintje waaraan het restaurant ligt ziet er leuk uit met andere eettentjes.

Heb jij nog leuke tips voor Aken?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Arendje
  3 feb 2019

  Leuk Jiska, In april gaan we een weekje naar zuid Limburg en dan staat ook een dagje Aken op ons programma. Ik neem je tips mee.
  Liefs, Ada

   3 feb 2019

   Wat leuk Ada! Veel plezier alvast. Laat je weten als je nog meer leuke tips hebt 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.