Tips voor een zomervakantie in Nederland

Tips voor een zomervakantie in Nederland

geschreven door Pim op

De kans wordt steeds groter dat we een zomervakantie in Nederland houden. Daarom keken we eens terug naar mooie bestemmingen in Nederland. Die deden we eerder hoofdzakelijk aan tussen reizen naar het buitenland in. We werden dan opeens verrast door het moois dat ook Nederland te bieden heeft. We lichten er een paar uit.

Het Blauwe Meer bij Hoogersmilde

Met een beetje geluk gaat de zomervakantie in Nederland ook samen met mooi weer. Het is dan heerlijk om ergens lekker verkoeling te vinden. En waar beter dan op het witte zand aan recreatieplas Het Blauwe Meer in Drenthe. De zwemplas was ooit een plek voor zandwinning. In de diepe kuil die zo ontstond liep water. Het zand in Het Blauwe Meer en de diepte zorgen voor de mooie blauwgroene kleur van het meer. Het heeft met het zandstrand de looks van een exotische bestemming.

Natuur en boscafés in de Oisterwijkse bossen en vennen

De gemeente Oisterwijk spreidt zich uit over een behoorlijk stuk natuur; de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het is een mooie bestemming voor een zomervakantie in Nederland. We komen er op mooie fiets- en wandelpaden en vinden onderweg verrassend veel horeca op mooie locaties in de natuur. We kenden de term nog niet, maar raken snel vertrouwd met de aangename versnaperingen bij “boscafés” in de sprookjesachtige omgeving. Leuk om ook eens zelf te ontdekken!

Kamperen in de natuur in de Biesbosch

We komen graag in de Biesbosch, dat ondanks de locatie dichtbij de drukke Randstad toch pure natuur biedt. De ligging tussen de Nieuwe Merwede en de Amer vormt een natuurlijke bescherming. Het gebied is waterrijk en trekt veel vogels en ook weer bevers aan. Dat is dan weer een lokkertje voor ons. Natuurkampeerterrein De Knotwilg is een mooie basis in het gebied, met uitzicht op open water vanaf je kampeerplek. Het is ook een goed vertrekpunt voor kanotochten in de Biesbosch, alsook fiets- en wandeltochten.

Kaarten voor het goede doel

Heb je ze al gezien? In onze shop vind je kaarten voor het goede doel. Koop nu een setje van 10 ansichtkaarten en steun daarmee een goed doel van je keuze! Kijk voor meer informatie in de shop!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.