Tips voor…Hanoi

geschreven door Jiska op

Door de typhoon Haiyan zijn we ruim een week in Hanoi geweest. Een leuke levendige stad waar veel te beleven valt op straat. Lees hieronder onze tips voor Hanoi.

1. Wij sliepen in het KOTO hotel. Een prima hotel met vriendelijke staf. Ze spreken goed engels. Het ontbijt zat bij de prijs inbegrepen, maar deden we in het zusterhotel ‘Bodega’ aan de overkant van de straat.

Zomaar een straatje in Old Quarter

2. Een wandeling door de wijk ‘Old Quarter’ is zeker een aanrader. Deze wijk is het historische hart van Hanoi. Elke straat verkoopt iets anders. Zo wandel je door de spiegelstraat, schoenenstraat, smederijstraat, speelgoedstraat etc. Er rijden honderden scooters door de wijk en er zijn talloze eettentjes.

3. Een leuk ‘restaurantje’ op de stoep is ‘Thai Dat’. Je eet hier lekkere pincho’s die je zelf warm houdt op een soort grillplaat. Wees niet verbaast als je aan de overkant van de straat op een krukje moet gaan zitten, soms is het erg druk. De service is echter net zo goed! Wellicht leuk om hier je eerste kikkerbillen te eten!

4. Een leuke avondwandeling kun je maken rondom het Hoan Kiem meer. Een kleine tempel is mooi verlicht en de lokale bevolking doet wat aan sport. Leuk om naar te kijken. Let op, rond het meer geldt eenrichtingsverkeer, ook hardlopers houden zich hier netjes aan.
Overdag kun je de Ngoc Son Temple bezoeken die op een eilandje ligt en met een brug verbonden is met het vaste land.

5. Eten in het KOTO restaurant doe je voor een goed doel. In dit restaurant worden kansarme jongeren opgeleid om later in een restaurant of hotel te kunnen werken. De jongeren  die hier werken spreken goed engels.  Op de bovenverdieping staan chille loungebanken waar je kan genieten van een lekkere verse sap en lekker eten.

6. Een bezoek aan de Dong Xuan Market is zeker de moeite waard. Je kunt hier je ogen uitkijken. Er zijn veel lokale mensen, kramen vol met eten en hallen vol met stof en kleding.

De puppet show!

7. Om wat kunst op te snuiven kun je een bezoek brengen aan de Waterpuppet show. Deze traditie met de bewegende poppen in het water komt uit het noorden van Vietnam. Terwijl de poppen door het water heen en weer bewegen, klinkt er livemuziek vanuit het orkest naast het podium. Dat maakt de show zeker af en houdt je wakker. Er wordt namelijk Vietnamees bij de show gesproken.
Koop je ticket van te voren. want het is een drukbezochte show.

8. Je trip naar Ha Long Bay boek je bij Ethnic Travel. Een hulpzaam en vriendelijk reisbureau dat alles tot in de puntjes voor je regelt.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.