Tips voor Houston

tips voor Houston

Tips voor Houston verzamelen we met behulp van een vriendin, bij wie we vier dagen op bezoek zijn. Ze heeft de stad al verkend als een local en we worden meegenomen door de stad en de omgeving in Texas. We zetten een aantal tips voor Houston op een rijtje.

Hermann park

Ten zuidwesten van het stadsgedeelte Downtown ligt Hermann Park, een groot groen gebied waar je lekker kunt wandelen. Ook kun je genieten van wat verkoeling bij het water. Er zijn fonteinen en waterfietsen te huur om op de vijver rond te dobberen. Aan het park grenst ook een dierentuin. Een hoogtepunt van het park is het buitentheater dat er te vinden is. In de zomer worden hier wekelijks optredens gedaan. Dit zijn voorstelling van hoog niveau, zoals ballet, concerten en musicals. Je kunt op de ochtend zelf gratis kaartjes krijgen om onder het afdak op stoelen naar de voorstelling te kunnen kijken. Ook kun je genieten van het optreden op de heuvel die voor het theater ligt. Met zelf meegebracht eten en drinken, bijvoorbeeld van de Central Market, een heel leuk avondje uit.

Houston Museum of Natural Science

Het museum district van Houston grenst aan Hermann Park. Wij bezochten het Museum of Natural Science. Een mooi museum waar je van alles kan vinden over natuurwetenschappen. Er zijn veel verschillende exposities dus je hebt hier genoeg te verkennen. Een mooie vlindertuin, een deel over dinosaurussen, 3d films over de natuur en wij bezochten ook de wereld fotowedstrijd over de natuur. Een prachtige verzameling van foto’s van flora en fauna over de hele wereld.

Restaurant The Grove

Voor een heerlijke maaltijd kun je terecht in The Grove. Een mooi restaurant in Discovery Green, een park in Downtown Houston. The Grove heeft vriendelijke bediening, lekker eten, een fijn uitzicht en een mooie aankleding. Er zijn veel keuzes, zoals vis, vlees, maar ook Mexicaans of Aziatisch eten. De kaasplank is altijd lekker 🙂

Country dance bij WildWest

Als je van dansen houdt is het leuk om mee te doen aan een workshop bij WildWest. Hier kun je elke zondag om 16.30 de basis van country dance leren. Voor $4,- krijg je een workshop van 1,5 uur en een goede Mexicaanse maaltijd! Je kunt hier met een groepje aan mee doen, maar ook alleen. Tijdens de workshop wissel je steeds van danspartner. Na de workshop staat het eten klaar en begint om het vrij dansen. Dan kun je je net aangeleerde pasjes verder oefenen.

Space Center Houston

Op ongeveer 45 min rijden van Houston is het Space Center Houston te vinden. Een informatief en interactief museum over de NASA waar je van alles kan leren over de ruimte. Je kunt er verschillende astronautenpakken bekijken, van alles leren over reizen naar Mars, een replica van de Discovery shuttle van binnen bekijken en nog veel meer zien en leren! Aan één dag heb je haast niet genoeg om alles te zien. Wat je zeker wel moet doen is de tramtour naar Mission Control en het raketgebouw van Saturn V. Hier krijg je een bijzondere indruk van de rijke historie van de ruimtemissies. Kaartjes kan je het beste online kopen.

Brazos Bend State Park

Een ander leuk uitstapje in de buurt van Houston is het Brazos Bend State Park. Een mooi groen park op ongeveer 45 min rijden vanaf Houston. Hier kun je mooi wandelen en genieten van het wildlife dat hier te vinden is. In het water spot je alligators en mooie vogels. Tussen de bomen vliegen er ook prachtige vogels en kruipen er schildpadden rond.

Heb jij nog tips voor Houston? Laat het ons weten!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Joke
    22 jul 2018

    Wat mooi om verschillende plekken weer te zien! Wij hebben daar ook genoten, doen jullie ook zo te zien. Nog hele fijne weken waar je ook bent.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.