Tips voor Imsouane

geschreven door Pim op

Imsouane staat onder toeristen bekend als een surfdorp. Het ligt wat verder van Agadir dan het populaire surfdorp Taghazout en is daarom voor velen wat te ver voor een korte surftrip naar Marokko. We bezoeken het dorp en zien dat het wél de moeite waard is. Naast de bekende surfspots bij het dorp hebben we meer tips voor Imsouane om je naar dit leuke dorp te lokken.

Surfen bij Imsouane

Voor toeristen draait het om surfen bij Imsouane. Twee surfspots liggen aan weerszijde van het havenhoofd van het kleine vissersdorpje. Daar wordt onverstoord uitgevaren, tussen de vele surfers door die uitpeddelen om golven te gaan pakken. De ‘Magic Bay’ ziet eigenlijk altijd wel golven, behalve bij vloed. Je kan er lange ritten maken op een longboard en dan de baai rondlopen om het spelletje nog eens te herhalen. Surfspot Cathedrals is wat minder makkelijk en meer afhankelijk van gunstige condities en daarom vaak ook wat rustiger.

Surfspullen en surfles in Imsouane

Er zijn meer dan genoeg aanbieders van surfspullen en surflessen in Imsouane. Als het je eerste keer surfen is, of geen eigen surfspullen mee naar Marokko hebt, kan je hier dus ook prima terecht. Wij nemen een les bij Sandy Camps en huren daarna nog een surfboard bij Funtastic. Een ochtend les kost ongeveer 25 euro per persoon, inclusief surfboard en wetsuit. Een surfplank huren in Imsouane kan al vanaf een kleine 6 euro per dag.

Eten in Imsouane

Na een surfsessie komen we gewoonlijk hongerig uit het water. Gelukkig zijn er restaurants in Imsouane. We eten de lekkerste pizza’s én taartjes bij Le Petit Surfer, drinken goedkope verse jus ďorange met uitzicht over Cathedrals op het terras van Wave Restaurant en halen als toetje een versgebakken donut bij Ayoub. Smullen!

Overnachten in Imsouane

Voor overnachten in Imsouane zijn er veel mogelijkheden. Surfcamps zijn een aanrader als je voor het eerst gaat surfen, daar krijg je naast een kamer ook surfles. Wie al kan surfen, kan beter een appartement huren. De meesten staan op booking.com. Daar vind je bijvoorbeeld het mooie Magic House, waar we even binnen kunnen kijken omdat er vrienden zijn. Het ziet er keurig uit en het gebouw is prachtig gelegen op de rotsen boven Magic Bay. Wie met de auto naar Marokko gaat, kan ook terecht op de camping. Dat kost weinig, nog geen €8 per nacht. Het is een stoffige en zonnige camping dus overweeg om een wind- en zonnescherm mee te nemen.

Winkelen in Imsouane

Zoals op veel plekken in Marokko, sta je ook in Imsouane je groenten de hele week uit hetzelfde krat uit te zoeken. Slechts wekelijks worden de voorraden aangevuld en kan je weer wat verse groenten en fruit vinden. Ook reizende verkopers hebben hun schema en kun je wekelijks in het dorpje verwachten. Water, lang houdbare artikelen, snoep, chips, zeep en zonnebrand zijn altijd ruim voorradig. Ook souvenirs zijn er voldoende te vinden, dus je hoeft niet met lege handen thuis te komen. Let wel op: er is in Imsouane geen pinautomaat, dus neem voldoende cashgeld mee. Je hebt je best gedaan als je 2000 dirham opmaakt in een week.

Reizen naar Imsouane

Huurauto’s zijn in Marokko behoorlijk goedkoop en populair voor een korte reis naar Imsouane. Vanaf het vliegveld van Agadir is het zo’n 2,5 uur rijden over goede wegen, die nog beter gemaakt worden. Alternatief is de busdienst ‘Souk to Surf‘, waarmee je makkelijk en betaalbaar kan reizen naar Imsouane en je de moeite van het lokale openbaar vervoer en de kosten van een grand taxi bespaart. Reizen naar Imsouane kan ook goed vanaf Essaouira.

Aanvullende tips voor Imsouane? Laat ze hieronder achter in de reacties!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.