Tips voor Imsouane

geschreven door Pim op

Na de sloop van Imsouane zijn een heel aantal van de tips voor Imsouane uit 2020, plots niet meer actueel. We ontdekken het dorp opnieuw en concluderen dat er toch nog genoeg te beleven valt, terwijl ook de golven ongehinderd blijven komen.

Boulangerie en theesalon Tasra

De bakkerij bij de entree van het dorp blijkt over grote ovens te beschikken, waarmee ondanks het verlies van de kleine bakkerij aan de baai, het dorp ruimschoots voorzien blijft van brood. Daarbij komt ook het aanbod van croissants, koffiebroodjes, msemen en allerlei lekkere gebakjes van de pâtisserie.

Boven de bakkerij is een dakterras. Je bereikt het via een trap die je rechtsachter in de winkel vindt. Met een broodje van beneden, kan je hier plaatsnemen voor een ontbijt met uitzicht tot zee. De theesalon bevindt zich ook boven. Vanachter de kleine bar wordt koffie, thee maar bovenal heerlijke jus d’orange geschonken. De jus komt in flinke pullen, waarvoor 25-30 dirham een prima prijs is. Een glas jus d’orange kost elders in dit dorp inmiddels ook minstens 20 dirham.

Surfhostels

In veel panden op de vooraleer ‘tweede rang’ van Imsouane zijn kamers te huur. De klasseringen verschillen van hostel tot hotel, maar in de praktijk zijn het vaak prima appartementjes of hotelkamers die aangeboden worden. Het kunnen alternatieven zijn voor de goedkopere homestays die voorheen in de huisjes aan de kust beschikbaar waren. In veel gevallen is er bij de hotels ook een restaurant of bar in het pand. Surf & Sound is een voorbeeld, waar vrienden met plezier verblijven en we de keuken ook als niet-gasten kunnen proberen.

Camping

Ook als je niet voornemens bent om een kampeermiddel mee te nemen, kan je inmiddels terecht op Camping Ocean Point, dat vooralsnog nog niet bij de sloop van Imsouane is meegenomen. In de afgelopen jaren is er een soort glamping opgezet, in een surfkamp met tenten, genaamd Dream Sea. De eerste rang op de kliffen boven surfspot Cathedrals blijft toebedeeld aan kleine huisjes, die er al langer stonden, maar in de tenten zit je daar vlakbij. Voor de bezoekers in campers en andere kampeerders is er minder ruimte gebleven, maar is het verder nog een prima plek, voor ongeveer €10 per nacht, mits je een paar nachten blijft. Het Truck Surf Hostel doet op haar route ook deze camping aan.

Mini Brahim

Samen met de restaurants en surf shops in het centrum, zijn ook veel van de winkels van de populairste kruideniers tegen de vlakte gegaan. Hogerop in het dorp zijn echter nog een paar van zulke winkeltjes, waarvan op planken aan de wanden de levensmiddelen tot het plafond zijn uitgestald. Mini Brahim is er zo eentje. De groenten in kratten bij de – soms onuitnodigende – ingang varieert van kwaliteit, maar er is altijd wel iets vers te vinden. Dit is een familiebedrijfje en soms staat de jongste zoon achter de toonbank, die zich prima redt in het Engels en Frans. Hij is nog zo klein, dat hij voor de grap ook wel Mini Brahim genoemd wordt.

Restaurant La Sol

Zolang dat nog mag duren, doen enkele restaurantjes in de haven nog zaken. Er is natuurlijk vis te eten, maar in de pannetjes die bij Restaurant La Sol op een laag pitje worden warmgehouden staat ook harirasoep klaar, naast tajines die al een tijdje zijn voorgegaard, met groenten, kip of zeevruchten. In het kleine keukentje worden patatjes gefrituurd, maar het vaakst lopen we hier even langs voor een lekkere msemen, een soort Marokkaanse pannenkoek van meerdere lagen deeg, die nog even verwarmd wordt en dan, met bijvoorbeeld chocoladepasta erop, een heerlijk toetje is.

Surfen bij Imsouane

Surfen bij Imsouane is al jaren ongeremd populair. De surfspots lijken alleen maar populairder te zijn geworden. Het is geen wonder dat er met de aanbouw van nieuwe hotels voorbereidingen worden getroffen voor een groot publiek. Naar zeggen telt een fotograaf op een goede namiddag 400 mensen in het water bij surfspot ‘Magic Bay‘. De magie raakt er zo wel een beetje vanaf. Deze surfspot en de nabijgelegen surfspot Cathedrals zijn hele goede plekken voor beginnende en wat verder gevorderde surfers, mits er een plekje te bemachtigen is op de golven die binnenrollen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.