Tips voor…Kuala Lumpur

geschreven door Pim op

Kuala Lumpur, of kortweg KL, is zoals elke Aziatische stad een smeltkroes van culturen, maar met een opvallend arabische toon. De islamisering is hier goed op weg en dat ziet er supermooi uit!

1. Kleurrijke hoofddoeken sieren de dames en meiden in het KLCC (Kuala Lumpur City Center) park. Een vijver, die deels ook een zwembad is, trekt jong en oud voor verkoeling. Zelfs in januari. Zoals elke vrije vierkante meter van Maleisië, is ook dit park hardstikke groen. De naam verklapt al een beetje dat dit park hardstikke centraal ligt. Als je geen behoefte hebt aan pootjebaden, dan kom je voor een foto van tip 2.

2. De Petronas Twin Towers zijn twee wolkenkrabbers in één. Een ‘skybridge’ verbindt de twee torens op de 41e verdieping van het 452 meter hoge gebouw. De vijf gestapelde segmenten waaruit elke toren bestaat, zijn een referentie aan de vijf zuilen van de Islam. Het moet wat voeten in de aarde hebben om de toren in te gaan, er zijn elke dag een beperkt aantal kaartjes te koop waarvoor je dus vroeg moet zijn. Kom in ieder geval twee keer naar de voet van de toren, één keer overdag en één keer ‘s avonds als de torens supermooi verlicht zijn.

3. Goedkoper en makkelijker KL vanaf hoogte bekijken, doe je in de KL Tower, een broer van de Euromast. Voor RM49-99/p kom je op het observation/open deck. De eerste is al de moeite waard. Je overziet vanaf deze hoogte pas echt hoe groot KL is, maar ook weer hoe groen. Bovendien zijn veel bijzondere gebouwen te zien. De Petronas Twin Towers winnen het wel qua hoogte, maar je komt aardig in de buurt én je kunt de torens zelf zien. Verder vallen Merdeka Square en Titiwangsa Park op, door de bijzondere gebouwen die hier aan grenzen.

4. Maar om te beginnen moet je de stad in. Kom je aan op KLIA (Kuala Lumpur International Airport; de Maleisiërs zijn gek op afkortingen) dan wacht de bijna perfecte service van de KLIA Ekspres op je. Bijna perfect, want het kost je wel RM35 om in een half uur in de stad te komen. Ter alternatief, of als je vlucht daar aankomt, kun je bij de LCC (low cost carrier) terminal de Jetbus nemen, die je voor slechts RM8 in een uur naar Chinatown brengt.

5. Vanaf Pasar Seni vertrekken gratis bussen de stad in. Twee lijnen dekken de gebieden rond de KL Tower en de Petronas Twin Towers. Deze KLGo bussen zijn roze, dus makkelijk te herkennen, en zouden elk kwartier moeten rijden. Ideaal als je niet te voet door de stad wilt, maar ook geen zin hebt om de kostrn te dragen voor openbaar of privé vervoer.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Pleun en Marjolijn
  30 jan 2014

  Fantastisch dat Harry en Gonda Noord Borneo konden bezoeken.Harry drinkt geen sterke drank, vond hij de rijst whiskey lekker? De natuur zag er prachtig uit,blijf gezond en geniet van elkaar.

  Pleun enn Marjolijn

   31 jan 2014

   We genieten er zeker van! Harry vond de rijstenwijn niet vies, maar ik denk dat hij cola lekkerder vindt 😉

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.