Tips voor…Negombo

geschreven door Pim op

Al vlieg je naar en van Sri Lanka waarschijnlijk via Colombo International Airport, de kans is groot dat je een keer in ‘badplaats’ Negombo strandt, dichterbij het vliegveld dan de hoofdstad. Veel meer dan een lichtvervuild strand heeft het toeristische deel niet te bieden. Of toch? Volgens ons wel!

1. Een luxe hotel kan je beter aan een mooier strand boeken. Al kan een zwembad een goed alternatief zijn voor het matige strand dat Negombo te bieden heeft. De golven klappen hier hard op de kust, maar je kunt er nog wel aardig zwemmen. Daarom geven wij de voorkeur aan Beach Monkey. Een klein hostel met een paar basic, maar prima, kamers die vooral lekker goedkoop zijn. De schattige hostess biedt je in de prijs een ontbijtje aan van toast met ei en jam en je zit op een minuut van het strand voor maar €14 per nacht! Als je nog aan de warmte moet wennen is die koude douche echt geen straf en zonder airco ben je snel gewend.

2. Terugblikken op of uitkijken naar een prachtige reis door Sri Lanka doe je met een halve liter Lion, Sri Lankaans bier. De Lanza Beer shop die het herkenpunt is voor het bovengenoemde hostel, zit pal naast de entree van Beach Monkey. Voor iets meer dan een euro kan je je laven aan een koud biertje. Bij de beershop zijn ze trouwens ook goed op de hoogte van de laatste roddels en lokale info. Als er een belangrijke cricketwedstrijd wordt gespeeld weten zij waar je die het best op groot scherm kan kijken (ook een aanrader!).

3. “Verse pasta, pizza & zeevruchten”, prijkt er op een bord voor Sansa’s. En eronder: “Pannenkoeken”. En die zijn verrassend lekker! The Pancake House, verderop in de straat en uitgelicht in de Lonely Planet, kan er niet aan tippen. Nog even, of alvast, een Hollandse hap? Na een lekkere pannenkoek met spek en/of kaas op zo’n mooi eiland wil je nooit meer naar huis.

4. Toch de voorkeur voor de smaak van Sri Lanka? Helaas zijn er in Negombo weinig restaurants, of hotels zoals ze hier verwarrend genoeg vaak heten, die de Sri Lankaanse keuken kunnen presenteren. Hier en daar vind je wel curry op de kaart maar die zijn dan eerlijk gezegd een beetje hoog geprijsd. Verstopt zit de Bite Shop (102 Poruthota Rd. Eththukala), waar de curry wél eerlijk geprijsd is. Voor nog geen euro kun je hier take-away curry halen. Ideaal voor de lunch. Goedkoper krijg je het alleen langs de straat, in een zakje en een stuk papier (ook lekker trouwens).

5. Langer dan een dag in Negombo? Het strand gezien? Genoeg gegeten? Dan wordt het tijd om te gaan! Nog niet naar huis? Ook nog even relaxt? Ga voor Easy Going Negombo. In deze bouwsteen toont Sri Lanka Online wat het échte Negombo heeft te bieden. We hebben deze tour door Negombo niet voor niets uitgelicht.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Atie de waard
  15 apr 2014

  Hoi,

  Leuk om te lezen!
  Groetjes,

  René

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.