Tips voor…Pokhara

geschreven door Pim op

Even helemaal niks; de ervaring leerde dat je met dat doel geen steden in Azië moet aandoen. In Pokhara zien we dat het ook anders kan. Met deze tips word je weer ‘apenrelaxt’. 1. Je slaapt in het Peace Eye Guesthouse, dat al sinds 1976 reizigers gastvrij ontvangt. De naam zegt daarbij genoeg en van maar 600 NPR (€ 4,60) per nacht kan je sowieso niet wakker liggen. Bovendien is er een was-service waarmee ik 4 van die 5 veelbesproken boxers weer eens remspoorvrij kan laten maken.

2. Doe vooral weinig moeite voor je ontbijt! Koop een heerlijk broodje bij de Franse bakker naast het Peace Eye Guesthouse om op kracht te komen voor de volgende etappe:

3. Aan het eind van de straat, zo’n 50 meter verder, vind je het AM/PM café. Daar kun je dus gerust van AM tot PM blijven hangen. Er staan lekkere dingen op de kaart en er is WiFi. Blijf in ieder geval voor een lunch. Wij zaten er op een goede dag van 10 tot 4.

4. Ga je voor een ‘break’, wat in deze context een inspanning betekent, dan kan je heerlijk kuieren langs het meer. Er is een mooi verkeersvrij pad aangelegd dat aandoet als een soort boulevard. Geen zorgen; er zijn genoeg ‘pit-stops’ waar ze een verfrissende ‘lassi’ (yoghurtshake) kunnen serveren.

5. Het moet dan toch kunnen, en het is helemaal de moeite waard, om een kwartiertje te lopen naar een tentje net buiten het toeristische centrum voor een ‘diner voor twee’ in een rustiek tentje pal aan de rand van de oostkant van het meer. Aan de ‘Damside’ vind je het eettentje ‘Don’t Pass Me By’; een goede suggestie. Een menukaart om je weer even in het Westen te wanen, met gerechten van hamburger tot spaghetti, maar ook met Chinese, Indiase en Nepalese gerechten. Wij gingen voor de overheerlijke vegetarische burritos en enchilladas.

Tijdens het eten worden steeds meer sterren zichtbaar aan de heldere hemel boven het meer. Tijd om te gaan slapen! Morgen nog zo’n dag!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.