Tips voor Port Antonio

geschreven door Pim op

Tips voor Port Antonio, gelegen aan de noordkust van Jamaica, en hoofdstad van het district Portland. Een mooi klein stadje met oude koloniale gebouwen aan een kalme baai in een prachtige omgeving. Een uitvalsbasis voor verkenning van de mooie stranden en natuur in de regio, waarop de meeste tips voor Port Antonio dan ook gericht zijn. Laat je verrassen door één van de meest afgelegen regio’s van Jamaica.

Port Antonio

Het centrum van dit kleine stadje ligt aan de westkant van de baai. Een ‘Royal Mall’ siert de stad, maar lijkt ook stiekem een beetje vergane glorie. Het is misschien maar goed ook, dat het koloniale tijdperk ver achter ons ligt. De Jamaicanen hebben de stad naar hun hand gezet, compleet met een gezellig straatleven dat er behoorlijk druk uit ziet. Er is een pinautomaat en een postkantoor, groente- en fruitmarkt en een supermarkt. Kortom, je vindt hier alles wat je nodig hebt om de omgeving te gaan verkennen. Loop voor je doorreist nog even het kerkje op de heuvel binnen. Een oase van rust, waar je, als dat nodig is, even op adem kan komen. Het is een aanrader om in één van de hotels of hostels buiten de stad te slapen. Verder oostwaarts is er meer natuur en rust. De taxi’s vertrekken dichtbij het tankstations, op de weg langs van de baai.

Blue Lagoon

Even naar het oosten vanuit Port Antonio, ligt Blue Lagoon, een door groene begroeiing omsloten helderblauwe baai. Het is een plaatje dat zo uit een film komt, zonder grappen; The Blue Lagoon heeft de plek haar naam gegeven. Bij Blue Lagoon kunnen tochtjes op bamboevlotten worden gemaakt voor US$30. Gidsen nemen je graag mee en kunnen meer vertellen over de geschiedenis van de plaats. Er zijn ook kayaks te huur. Je kan ook de verkopers voorbij lopen tot je uitkomt bij het helderblauwe water. Vanaf de steiger is gelegenheid om heerlijk te zwemmen of snorkelen. Er zijn ook enkele slaapgelegenheden bij Blue Lagoon.

Fairy Hill

Het eerste kleine dorpje, op de weg naar het oosten vanuit Port Antonio, is Fairy Hill. Deze plek kies ik om te verblijven. Er zijn een paar kleine winkeltjes en een aantal accomodaties (ik verblijf in Fairy Hill Palms), maar verder is er betrekkelijk weinig te beleven. Dat geeft niks, want het dorp ligt goed tussen andere attracties en dichtbij het mooiste strand van de nabije omgeving (als je het mij vraagt): Winnifred beach.

Winnifred beach

Vraag me niet waarom dit strand Winnifred beach heet. Dat doet er ook niet echt toe. De strandopgang wordt gemarkeerd door een bord ter hoogte van vegetarisch ‘wegrestaurant’ The Ivy, waar Zappa naar wens een maaltijd voor je maakt. De afslag leidt met goed asfalt helemaal tot het strand, waar voldoende parkeerplaats is. Een wandelpad gaat door het bos en is steiler, maar korter. Bij het strand worden donaties gevraagd voor het onderhoud van een schoon strand. Op het strand zijn enkele restaurantjes en souvenirswinkeltjes. Het heldere water smeekt om een duik. Het witte zand maakt het tropisch paradijsje compleet. Let wel even op waar je het water ingaat want een lange strook stenen ligt een beetje in de weg. Daarachter is het heerlijk zwemmen. Je kan zo ver gaan als het koraalrif midden in de baai. Snorkelen bij Winnifred beach is daarom ook een aanrader, want er zijn bijzondere vissen te vinden.

Boston Bay beach

Bij Boston Bay zijn een klein tiental Jerk Centers, waar volgens lokale bereidingswijzen vlees wordt geroosterd. Dat moet je eens proberen. Het is een onmogelijke opgave om te zeggen wie de lekkerste maakt, dus dat blijft een gok. De smoothies van Mister Smooth overtreffen echter alle consumpties die hier te verkrijgen zijn. Ze zijn fruitig en verfrissend. Vooral dat laatste is lekker in het warme weer. Toegang tot Boston Bay Beach kost J$200, parkeren J$100. Dat is het mooie en aardig schone strand zeker waard. Hier kan je ook surfboards huren voor US$20 per uur. De surfscene van Jamaica staat in de kinderschoenen en is nog best klein. Wil je surfen, lees dan meer over surfen in Jamaica.

De noordkust van Jamaica verder verkennen

We hebben meer informatie om een verdere reis langs de noordkust van Jamaica te maken. Hierin vind je ook nog meer informatie over de omgeving van Port Antonio en ook over transport in deze regio. Bekijk dan ook de praktische tips voor een reis naar Jamaica. Geniet ervan!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.