Tips voor Siem Reap

geschreven door Jiska op

Door een ongeplande buikloop zijn we wat langer in Siem Reap. Dé stad om één van de zeven wereldwonderen te bezoeken: Angkor Wat. Naast dit tempelcomplex biedt Siem Reap nog meer voor de reiziger. Lees daarom onze tips voor Siem Reap.

1. In Mommy’s Guesthouse kun je voor weinig geld slapen. Ideaal voor als je langer in Siem Reap blijft hangen. Wij hadden een tweepersoonskamer, met ventilator en koude douche, voor maar $6,00. Het guesthouse wordt gerund door een vriendelijke familie die je graag helpt om je verblijf zo leuk mogelijk te maken. Vind je het kijken van de zonsondergang in Angkor wat te druk, dan kun je vanaf het balkon van het guesthouse ook een mooie zonsondergang over Siem Reap zien.

2. Heerlijke broden, koekjes, shakes en ijsjes haal je bij The Blue Pumpkin. Wat waren wij blij met deze winkel, we konden eindelijk weer onze eigen boterhammetjes smeren. We haalden hier vaak heerlijke broden en stokbroden en besmeerden ze met jam uit de supermarkten (er zijn genoeg supermarkten in Cambodja, best fijn). The Blue Pumpkin is op een aantal plekken in Siem Reap te vinden. Het grootste filiaal zit in de Pithnou street.

3. Wanneer je even genoeg hebt van het Aziatische eten kun je heerlijk Italiaans eten bij Il Forno. Het restaurant is te vinden in een zijstraatje van de Pub Street. De eigenaar is een echte Italiaan die heerlijke gerechten aanbiedt, zoals pizza’s, pasta’s en salades. We hebben nog nooit zo lekker Italiaans gegeten hier in Azië. Ik denk dat de eigenaar alle ingrediënten uit Italië laat overkomen. Het personeel is vriendelijk en voor maar $16,00 ben je even terug in de westerse wereld.

4. Zestien kilometer buiten Siem Reap vind je een zijdeboerderij, waar je het hele proces van zijderups tot zijdesjaal kunt zien: rupsen kweken, rupsen laten groeien, cocons laten uitdrogen, spinnen, verven en weven. Dankzij subsidies kun je een gratis tour over de boerderij krijgen. Inclusief Engels sprekende gids. Wij gingen op de fiets naar de zijdeboerderij. Dat is prima te doen, maar ga er niet fietsend heen op het heetst van de dag, want dan is het erg warm onderweg.

5. In Siem Reap zijn ontzettend veel tuk tuk drivers te vinden, die je overal naar toe willen brengen. Voor ons bezoek aan de Beng Mealea tempel kozen wij voor de diensten van tuk tuk driver Mao, die te vinden is in de straat van Mommy’s Guesthouse. Een vriendelijke en gezellige jongeman die al vier jaar rondrijdt in en om Siem Reap.

6. Wanneer je, na Siem Reap, Cambodja verder gaat verkennen, is het zeker de moeite waard om de boottocht naar Battambang te doen. Er wordt gezegd dat dit de mooiste boottocht in Cambodja is en wij hebben dan ook echt onze ogen uitgekeken. Voor $20,00 zit je ongeveer 7 uur in de boot en vaar je over het Tonlé Sap meer, langs drijvende dorpen, onder en naast mooie vogels en langs mooie natuur.

7. Natuurlijk moet je ook een bezoek brengen aan de tempels van Angkor als je in Siem Reap bent. De tips voor Angkor hebben we uitgeschreven in een apart blog bericht; drie dagen in Angkor.

8. Als je al een lange tijd op reis bent, kun je in Siem Reap voor maar $3,00 je lang gegroeide haren (helaas werden het geen krullen) laten knippen. Je kan kiezen uit verschillende kapsels, waaronder dat van een Aziatische popster of David Beckham. Zie hiernaast het resultaat.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Bram
  20 dec 2013

  David mocht willen dat die er zo uit zag… 😉

  Elja
  21 dec 2013

  Je ziet er weer op je Paas…..eeeeh Kerstbest uit! 😉

  Marijke Postma
  1 jan 2014

  Hallo Pim en Jis, Ik geniet van jullie verhalen. Wij zijn in Februari in Vietnam en Cambodja geweest, Siem Riep blijft ons nog goed in het geheugen zitten. Vooral de grote markt met zijn afdeling vlees. Hebben jullie die ook bezocht? Het is vlakbij Barstreet. En je kon er erg lekker eten. Na alle armoe van het land was dit even een verademing. Maar Ankor Wat en met name de tempel waar nooit iets aan…

  Lees meer
   6 jan 2014

   De markt hebben wij geloof ik gemist, maar Angkor was inderdaad super. En inderdaad, reizen is heerlijk, maar toch kan ik er ook soms naar uitkijken om weer naar huis te gaan! Maar voorlopig blijven we nog even zo door gaan 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.