Tips voor…Thamel

geschreven door Jiska op

Nadat we de grens van China naar Nepal waren overgelopen over de Friendship bridge (volgens onze Tibetaanse gids: “no friendship just bridge”) namen we de lokale bus naar Kathmandu. Een goede eerste ervaring met het openbaar vervoer in Nepal. Slechte slingerende wegen met veel tegenliggers. De bus zat stampvol en niet alleen de bagage zat op het dak, maar ook wat passagiers.

Eenmaal aangekomen gingen we op zoek naar Thamel; de hostelwijk van Kathmandu. Overvol met guesthouses, winkeltjes en verkopers op straat. Drukke boel dus. Hieronder wat tips om in deze drukke wijk je eigen weg te vinden.

Hostel in Thamel

Wij sliepen net buiten Thamel in ‘The Yellow House’. Een prima hostel met ruime kamers. Een goed restaurant waar je van alles kan eten, zoals Westers, Indiaas en Nepalees eten. Er is ook een leuk overdekt terras. Waar we wat aan moesten wennen was de elektriciteit. Dat is er namelijk niet de hele dag, maar zo’n acht uur per dag. Met een goed tijdsschema wisten we al snel wanneer er wel en geen elektriciteit was.

Fijne plek voor eten in Thamel

Lekker chillen én eten deden wij in OR2K. Bij binnenkomst trek je je schoenen uit en ga je op de lekkere lage banken zitten. Ze hebben heerlijke zelfgemaakte sappen en veel keus op de kaart. Met goed internet was het voor ons een goede plek om onze foto’s te uploaden.

Goedkoop eten in Thamel

Net naast OR2K is het kleine winkeltje ‘Chicken Falafel te vinden, waar je een lekker goed gevulde wrap kan halen. Pim noemt het kapsalon in een wrap. Hier is het eten een stuk goedkoper dan bij OR2K.

Durbar plein Kathmandu

Ten zuiden van Thamel is het Durbar plein. Dit ligt in het oude gedeelte van de stad. Een plein met veel tempels en andere gebouwen waar vroeger de koning woonde. Bij aankomst zijn er kleine ticketoffices die niet echt opvallen. Aangezien wij niet langs het ticketoffice liepen, kwamen de kaartverkopers wel naar ons toe. We vinden de prijs erg hoog en besluiten geen ticket te kopen. Een paar uur later proberen we zonder ticket onopvallend het plein op te lopen om een festival mee te maken en dat lukt. Van het niet uitgegeven geld kunnen we mooi weer tien keer ontbijten.

Kaarten van Nepal in Himalayan Map House

We kochten een kaart voor het Annapurna gebied bij Himalayan Map House aan de zuidkant van Durbar plein, naast de site office. Er valt over de prijs te praten, maar bedenk dat een goede kaart ook wat waard is.

Prijzen vergelijken voor reizen in Nepal

Het kopen van buskaartjes (en vliegtickets en tours) voor reizen door Nepal gaat via een tussenpersoon. Er zijn tussenpersonen genoeg. Om een goede prijs te vinden is het aan te raden bij een aantal naar binnen te lopen. Je hoort zo verschillende prijzen. Wanneer je dan definitief een kaartje gaat kopen is er goed te onderhandelen over de prijs

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.