Tips voor…Vancouver

geschreven door Pim op

Vanaf Amsterdam vliegen we in iets meer dan 9 uur naar Vancouver, West-Canada, startplaats voor onze roadtrip naar Calgary. In drie dagen verkennen we de stad. Daarbij vinden we de volgende tips voor Vancouver.

We slapen met onze reisgenoten, Ward en Nienke, in Shaman’s Den, de AirBnB van Torus en Nikolai, een stel yogadocenten. De inrichting van de twee kamers en keuken die we tot onze beschikking hebben is in lijn met de yogastudio waarop de ruimtes aansluiten, het geeft een relaxte sfeer. Voor maar 21,75 euro per persoon per nacht hebben we zo een mooie plek aan de rand van Noord-Vancouver en we krijgen een fijne yogales op de koop toe.

Met  de SkyTrain, bus en ook seabus kunnen we ons makkelijk door de stad verplaatsen. Er zijn twee zones ingericht; binnen het centrum en erbuiten. Dat maakt het kopen van een kaartje eenvoudig. De papieren tickets werken verder vrijwel hetzelfde als de OV-chipkaart. Oversteken naar Noord-Vancouver is het leukst, de seabus is een soort pont, waarmee in één keer meer dan 150 mensen de oversteek kunnen maken, en daarbij krijg je een mooi tochtje over het water.

Shaman’s Den ligt in de wijk Lynn Valley die grenst aan het Lynn Headwaters Park, een groot natuurpark met regenwoud en een kleine rivier. De Lynn Valley loop is een wandeling bij Vancouver van iets meer dan 5 kilometer die hier gemaakt kan worden. Een mooie tocht voor een dagdeel met goed weer. Nog dichterbij is de Lynn Valley suspension bridge, de wat minder toeristische en gratis tegenhanger van de Capilano suspension bridge.

Vanuit het centrum van Vancouver maken we een heerlijk rit op de tandem. Door Stanley Park en langs English Bay fietsen we naar het Aquatic Centre Ferry Dock. Het is even wennen aan de verfijnde regels voor fietsers, maar uiteindelijk maken eenrichtingsverkeer in Stanley Park en de vele aanwijzingen die tonen waar je wel en niet mag fietsen het tot een zorgeloos ritje. Bij de ferry zetten we de fietsen op slot en nemen we één van de pittoreske pendelbootjes naar de Granville Island Public Market. Hierna brengen we de fietsen weer terug naar Denham Street, waar het barst van de fietsenverhuurders.

De Granville Island Public Market is een superleuke plek om rond te struinen en lekker wat te eten. In een aantal oude loodsen zijn een heleboel kleine kraampjes ingericht met etenswaar van verweg en dichtbij; zo’n beetje alles wat je kan bedenken en erg lekker. De meeuwen weten deze plek daarom ook te vinden, wat voor goedkoop vermaak leidt op de pleintjes tussen de loodsen, waar toeristen en locals zich mixen onder het genot van een lekkernij uit één van de markthallen.

Zo vinden we in Vancouver een mooie gelegenheden om de medetoeristen een beetje te mijden, een stukje van het leven van de locals te ontdekken en verschillende manieren te proberen om ons te verplaatsen door de stad. Een leuke ervaring!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  15 jul 2016

  Leuk avontuur lijkt me dat, zo’n fietstocht op een tandem door een stad die je niet kent. 🙂 Zelf nog nooit op een tandem gereden, lijkt me bijzonder. Markten zijn altijd een perfecte plek om de stad en haar inwoners te leren kennen. Leuk verhaal!

   Pim
   17 jul 2016

   Dankjewel! Echt een aanrader. De één stuurt, de ander leest de kaart of maakt een foto, genieten 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.