Top drie plekken om walvissen te zien

geschreven door Jiska op

De afgelopen twee jaar hebben we al verschillende walvistourtjes gedaan. Het is steeds weer een geweldige ervaring om deze enorme zeedieren te zien. Vandaag lees je onze top drie plekken om walvissen te zien.

Kaikoura in Nieuw Zeeland
De eerste plek waar we walvissen zagen was in Nieuw Zeeland. Op een moderne boot voeren we vanuit Kaikoura verder de zee op. Met een microfoon onder water luisterde de bemanning waar een walvis was. Als ze er één hoorden dan voeren we er snel naar toe. Daar zagen we dus ook onze eerste walvis. Het was een spermwhale en wat was het gaaf om ze te zien. Een deel van zijn rug was boven water en zijn gigantische staart kregen we te zien toen hij naar beneden dook. We hebben hier maar liefst 4 walvissen gezien.
In Kaikoura kun je een tour boeken van ongeveer 88 euro bij Whale Watch Kaikoura. Er is maar één aanbieder in dit dorpje. Ze vertrekken op verschillende tijden per dag.


Mirissa in Sri Lanka
In Mirissa, in het zuiden van Sri Lanka, boeken we onze twee walvissentour. Er is namelijk een kans om de blauwe vinvis te spotten. Deze kans willen we niet laten gaan. De blauwe vinvis is namelijk het grootste dier wat ooit heeft geleefd. Op een klein bootje varen we ‘s ochtends vroeg de haven van Mirissa uit. Terwijl we verder de zee op varen, maakt de bemanning voor ons een heerlijk ontbijtje. Na een tijdje zien we een blauwe vinvis. We zien alleen een deel van zijn rug boven water en beseffen ons hoe groot deel we niet zien. De vinvis kan namelijk wel 34 meter lang worden. Wat een ervaring!
We boeken voor 38 euro onze tour bij Raja & the Whales. Naast de tours die hij aanbied (één keer per dag), doet hij ook onderzoek naar de walvissen om het sterftecijfer van walvissen te verminderen.

blauwe vinvis in Sri Lanka

Dalvik in IJsland
In IJsland zien we op verschillende plaatsen walvissen. We beginnen met een tour vanuit Húsavík. De stad om walvissen te zien. Een andere plek waar vandaan je walvissen kan zien is Dalvik. Een minder bekende plek van Húsavík. De tour bij Dalvik is onze tweede walvissentour in IJsland. We hoorden dat er zoveel walvissen in de baai zwommen dat we gewoon nog een keer een tour boekten. En ja hoor, wat voor één. Tijdens deze tour komen de walvissen ontzettend dichtbij en als kers op de taart zien we een springende walvis. Onze dag kan niet meer stuk!
We boeken voor ongeveer 63 euro een tour bij Arctic Sea Tours. Een opkomend bedrijf in het kleine dorpje Dalvik. In de zomer vertrekken ze één keer per dag. In de winter ongeveer 3 keer per week.

Dit zijn onze top drie plekken om walvissen te zien. Waar heb jij walvissen gezien?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.