Twee dagen in Sevilla

geschreven door Jiska op

Nadat we Portugal uitrijden zijn we twee dagen in Sevilla. We bezoeken deze Spaanse stad half december en krijgen een leuk inkijkje in de stad. We boeken een AirBnB en ontdekken Sevilla te voet en op de fiets. Allebei heel goed te doen in deze stad!

We zien dat er slecht weer op komst is als we naar Sevilla willen. Daarom besluiten we een AirBnB te boeken, zodat we lekker wat ruimte hebben als het regent en we even het comfort hebben van een appartement. We parkeren de camper op de veilige camperplek van Sevilla voor €10,- per nacht en rijden al fietsend de stad in. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want we doen er even over om ons appartement te vinden. We rijden door smalle straatjes, lijken een aantal keer rond te rijden, krijgen wat mee van de kerstsfeer en vinden uiteindelijk in het donker ons appartement.

De volgende dag schijnt onverwachts de zon en gaan we te voet de stad in. We verbazen ons over de mooie gebouwen die we tegenkomen. De vormen en de tegels voelen voor ons wat Arabisch aan. In de grote winkelstraat lijkt het weer net of we in de winkelstraat van Den Haag lopen. De bekende merken en de vele mensen zijn natuurlijk ook hier te vinden. Langs de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla stroomt, lopen we lekker in het zonnetje en kunnen we genieten van een verse jus d’orange bij Mercado Lonja del Barranco, de Markthal van Sevilla :).

De tweede dag bezoeken we Sevilla op de fiets. We fietsen eerst naar het noorden en steken de brug over om over de andere oever weer naar het zuiden te fietsen. We rijden langs de Arena waar stierengevechten worden gehouden, eten lekkere churros en bekijken het straatleven van Sevilla vanaf een bankje; een straatoptreden van een flamenco danseres, de koetsen waarvoor paarden geduldig staan te wachten op toeristen en studenten die een kaartspelletje met elkaar spelen. Ook vandaag is het weer prachtig weer en genieten we volop van de zon en de leuke stad!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.