Twee dagen Lissabon

geschreven door Jiska op

Vanaf Porto nemen we de tolweg naar Lissabon, op zoek naar wat meer zon en ook wat meer graden. Vanaf de camping aan de rand van de stad bezoeken we in twee dagen Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

Camping bij Lissabon

We slapen op Lisboa camping. Een prima camping om de stad te bezoeken. De kampeerplaatsen liggen tussen de bomen en op de achtergrond horen we de snelwegen die om de camping heen liggen. Vanaf de camping gaat er in het weekend drie keer per uur een bus die ons in ongeveer 45 minuten naar het stadscentrum van Lissabon brengt. We stappen de eerste dag uit bij Praça do Comércio.

Eenmaal in de stad slenteren we door de kleine smalle straatjes van Lissabon met alle andere toeristen. Het is duidelijk dat veel mensen deze stad bezoeken. Zeker als we langs de hoogtepunten van de stad lopen, zijn we niet de enige. Toch is het wel de moeite waard om een wandeling te maken langs de bekende plekken.

Hoogtepunten Lissabon

Zo hebben we een mooi uitzicht over de oude stad en het water bij Miradouro de Santa Luzia. Het mooie tuintje met de blauwe tegeltjes en de straatmuzikanten bij het uitzicht zorgen voor een gezellig sfeertje. Na een heerlijke lunch, een dagmenu voor €10,- in een klein restaurantje, lopen we verder door de kleine straatjes waar de vele trammetjes ons passeren. We komen uit bij de Mercado. Buiten op het plein zijn verschillende leuke kraampjes en binnen vinden we, net zoals in Porto, weer een sfeervolle Urban market. De weg terug brengt ons ook hier langs de vele kleurrijke huizen.
We bezoeken in twee dagen Lissabon en hebben alle tijd om de stad in een rustig tempo te ontdekken. De tweede dag stappen we met de bus wat eerder uit bij de halte Mosteiro dos Jeronimos. Vanaf daar brengen we een bezoek aan de mooie Santa Maria de Bélem kerk. We wandelen langs de waterkant waar we het grote monument voor de zeelieden uit de 15e en 16e eeuw bewonderen. Even verderop genieten we van het gouden uur bij de Torre de Bélem, de oude verdedigingstoren.
We sluiten de twee dagen Lissabon af bij een café aan het water met een kopje thee en een heerlijk typisch Portugees gebakje: Pasteis de Nata. Een bladerdeegbakje gevuld met room! Deze lekkere gebakjes vinden we door heel Portugal.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.