Ude Walewe

Met een mooie nieuwe asfaltweg ten zuiden van National Park Ude Walawe, kan nu met recht gezegd worden dat er vele wegen naar dit prachtige park leiden. Hoe je Sri Lanka ook maar doorreist, een bezoek aan dit prachtige park, dat echt nog wel ver genoeg van het asfalt ligt, kan en mag je bijna niet missen!

Een enorm park strekt zich voor ons uit als we in een 4×4 de entree passeren. Binnen een minuut zien we in de bosjes al een olifant. En het wordt alleen nog maar mooier. We genieten van een goede safari en ongelooflijk veel mooie wilde dieren.

We boeken onze tour via Superson Family Guesthouse in Ude Walawe. Zo kunnen we de vroege tour halen, die om 6 uur ‘s ochtends begint. We hopen daarmee de dagjesmensen een beetje te mijden, want al vanaf Mirissa horen we dat dit park ook goed in een dag is te bezoeken vanuit je ho(s)tel aan het strand.

Het blijkt in het kleine dorpje bij het park wel lastiger om andere mensen te vinden om de 4×4 en wat van de kosten mee te delen, maar €50 vinden wij eigenlijk al geen geld voor een privé auto met driver.

De chauffeur geeft ons een muntje waarmee we op het frame van de auto moeten tikken als we willen stoppen. Dat voelt wel een beetje raar, maar werkt hardstikke goed. Elke vijfentwintig meter moet hij op z’n remmen; er is zoveel te zien!

Op de meeste plekken staan we in een rijtje met 1 of 2 andere auto’s. Vaak had 1 auto ook volstaan om alle toeristen te vervoeren; delen zou beter zijn. Maar dit levert de drivers natuurlijk wel meer op.

Eén olifant komt zo dichtbij als we achter een andere 4×4 geparkeerd staan dat onze driver geen andere kant op kan dan achteruit. Van veraf is het al mooi, zo dichtbij toch wel een beetje spannend. Het zijn tenslotte wilde dieren hier.

Een heleboel indrukken rijker nemen we de volgende dag de bus naar Wellawaya, via de nieuwe weg die langs de hekken leidt die het natuurpark afbakenen. We passeren weer het enorme meer waar aan de andere kant, weten we nu, heel veel mooie dieren te vinden zijn.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Randy
  4 mei 2014

  Wat een coole safari en wat een gaaf reisblog. Goede reis nog, ik blijf het volgen. Leuk!

   Pim
   5 mei 2014

   Bedankt voor je leuke reactie Randy! Leuk ook dat je ons volgt!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.