Uitgelicht: Bestemming Beijing

Tianan'men square

Michel en Elles vertrokken in mei 2003 met hun Volkswagen T2 vanuit Nederland om 30.000 kilometer af te leggen en in China aan te komen. Onderweg hebben ze van alles meegemaakt en al deze ervaringen in een boek opgeschreven: Bestemming Beijing!

Tijdens onze reis heb ik het boek van Elles en Michel gelezen. Het boek had me meteen te pakken en ik bleef maar lezen. Wat een verhalen en wat een avonturen!
Michel en Elles kregen het idee om met hun Volkswagen T2 van Nederland naar Beijing te rijden. En dit idee hebben zij ook waargemaakt. Dankzij veel sponsors hebben zij een geweldige en bijzondere reis afgelegd. Dwars door Europa en Azië heen. Ze reden voor S.O.S. Kinderdorpen. Tijdens hun reis hebben ze  in verschillende  landen Kinderdorpen bezorgd, waar ze indrukwekkend over schrijven.

Ook de ervaringen die ze onderweg mee maken zijn heftig. In Pakistan lopen mensen met geweren op straat en is het veiliger om in een hostel te slapen. De bus moet dan op een veilige plek geparkeerd staan, zodat er niks mee kan gebeuren. Met de camper dwars door de Himalaya rijden levert ook spannende momenten op. Het is glad op de weg en buiten is het enorm koud, om nog maar niet te spreken over de vraag of de T2 überhaupt de Himalaya over kan.
Een bijna niet te voorkomen situatie tijdens deze bizarre autotocht is natuurlijk autopech. Dit lossen zij iedere keer weer met veel geduld en tijd op.

Maar natuurlijk zitten er ook bizar veel mooie kanten aan deze enorme reis. Door de bestikkerde bus, waren Elles, Michel en Hippie (zoals zij de camper noemen) best opvallend. Daarom werden ze door locals uitgenodigd om bij hen in de tuin te komen slapen.
Ook het huwelijksaanzoek van Michel, midden in de woestijn in Iran, is een moment om nooit meer te vergeten. Net als de uitzichten over de mooie landschappen die zij doorkruisten tijdens de reis. Wat onwijs gaaf om dat in je eigen camper te beleven.

Wil je het boek Bestemming Beijing, met alle avonturen van Elles en Michel met Hippie zelf een keer lezen? Bestel hem hier.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.