Uitgelicht: De Paardenjongen

geschreven door Jiska op

Rowan krijgt op 2,5 jarige leeftijd de diagnose autisme. Zijn ouders kunnen geen contact met hem krijgen en weten niet wat zij met hun zoon moeten. Totdat Rowan in contact komt met paarden. Zijn ouders ervaren dan een totaal andere Rowan. Daarom besluiten ze om het land van de paarden te bezoeken. Ze vertrekken naar Mongolië en gaan op zoek naar sjamanen die, hopelijk, met verschillende rituelen hun leven een positieve wending kunnen geven. Vandaag uitgelicht: De Paardenjongen.

Een aantal jaren geleden vertelde een vriendin van mij over het boek De Paardenjongen. Een verhaal over een autistische jongen waar geen contact mee te maken is en die niet normaal kan functioneren in de maatschappij. Zijn ouders zaten met hun handen in het haar en hadden geen idee wat ze met hun zoon aan moesten. Totdat de familie op een middag aan het wandelen is en Rowan een weiland in gaat waar paarden rondlopen. Tot Ruperts (zijn vader) verbazing onderwerpen de paarden zich aan Rowan en kan Rowan van alles bij paarden doen. Wanneer Rupert dit ziet, wil hij het liefst maar 1 ding. Met Rowan en zijn vrouw Kristin naar Mongolië, het land van de paarden, om te een paard langs verschillende sjamanen te gaan om als gezin verschillende rituelen te ondergaan. Dit allemaal in de hoop dat Rowan na deze reis minstens andere mensen kan begroeten en zindelijk is.
Een prachtig verhaal wat mooi is opgeschreven en waarbij je weer eens even nadenkt over wat er belangrijk is in het leven. Een verhaal waarin ik was geïnteresseerd vanwege het onderwerp autisme.

Nu, een aantal jaren later, heb ik het boek nog eens gelezen. Nu niet om het autistische aspect, maar vanwege de reis die het gezin maakt. Ze vertrekken met z’n drieën naar het prachtige land Mongolië om daar op paarden langs verschillende nomaden te gaan. Als ik de foto’s in het boek zie, krijg ik meteen de kriebels in mijn buik. Wat een mooi land, wat een ruige natuur en wat een lieve mensen. Na het lezen van het boek bekijken we ook de documentaire die gemaakt is. Naast te paard, reist het gezin, net als wij, in een Russische van door Mongolië. We herkennen natuurlijk de gers, waar sommige rituelen plaatsvinden en worden enthousiast als we beelden van het wildkamperen zien. We genieten 1,5 uur van de mooie beelden en zijn onder de indruk van het leven en het doorzettingsvermogen van het gezin.

Hou je van reizen, kun je niet genoeg krijgen van de beelden die in Mongolië gemaakt zijn, ben je geïnteresseerd in autisme of ben je gewoon nieuwsgierig naar dit mooie verhaal. Lees dan het boek of bekijk de documentaire!

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.