Uitgelicht: reispraatjes.com

geschreven door Pim op

Meer dan een jaar, en waarschijnlijk veel meer, struinden Jolein en Justin al rond op het internet, op zoek naar informatie, reisplannen en toffe bestemmingen voor hun eigen wereldreis. Kortgeleden was het dan eindelijk zover, ze vertrokken met een enkeltje naar Beijing.

Met gepaste jaloezie lezen we dat ze gaan, zien we ze enkele dagen later op een foto op de Chinese Muur staan en weten we dat ze dingen meemaken die het reizen zo mooi maken: bijzondere ervaringen in een andere cultuur, met een andere taal in een onafhankelijke manier van leven. Vanuit een perspectief dat voor elke reiziger uiteindelijk te wensen overlaat: we zijn te gast op een reisblog. Dit keer dat van Jolein en Justin, op Reispraatjes.com.

Jolein justin trein

Op Reispraatjes.com combineren Justin en Jolein hun liefde voor reizen, fotograferen en schrijven in een mooi jasje. De heerlijke ervaringen van de dromenplukkers spatten van het scherm van de leunstoel-reiziger.

Uitzicht

De avonturen, pril beleefd, zijn persoonlijk beschreven in korte notities die de ervaringen in het eerste land van bestemming, China, mooi en herkenbaar vangen. De prachtige foto’s doen ons weer smachten naar eigen nieuwe avonturen.

Justin Chinese muur

Ook voor aspirant wereldreizigers kan de site natuurlijk weer een nieuwe bron van actuele informatie vormen, terwijl Jolein en Justin hun plannen toetsen in een onvermijdelijke realiteits-check. Het ambitieuze plan voor deze lange (wereld)reis krijgt alleen gaandeweg vorm.

De eerste stap is al even gemaakt en duidelijk is, dat het dan alleen maar mooier kan worden. Reispraatjes.com is dus beslist een aanrader!