Uitgelicht: Uitkijken naar IJsland

De lijst met landen waar we nog wel eens heen willen is lang, maar bovenaan staan nu allemaal landen met – in ieder geval voor de helft van het jaar – één overeenkomst: ijs. Daarom kijken we graag uit naar een reis naar IJsland. Dat doen we op Reismeisje.nl!

Al eens eerder ervoeren we liefde op het eerste gezicht voor een reisbestemming. De foto’s van Mongolie van Irene en Thijs waren genoeg om ons reisplan zo om te leggen dat we ook Mongolië konden zien. Hetzelfde lijkt te gaan gebeuren met de foto’s en verhalen van Wendy, de schrijfster van Reismeisje.nl. Een wandelvakantie in Nepal (waar we stiekem ook verliefd op zijn) is voor komende zomer door het regenseizoen geen goed plan. Een (wandel)vakantie in IJsland daarentegen, lijkt op het eerste gezicht des te beter! De foto’s van Reismeisje laten de ruige natuur van haar beste kant zien, met vergezichten van rotsachtige landschappen, stomende geisers, ijzige watervallen en slapende vulkanen.

Gullfoss waterval – Reismeisje.nl

Als we gaan komende zomer, zullen wij het ongetwijfeld anders beleven; Reismeisje reisde in de winter door IJsland. Deze zomer zullen de watervallen ongetwijfeld minder ijzig zijn en de dagen langer; dat komt eigenlijk best goed uit. Belangrijker is de vraag of de vulkanen weer slapen, want op dit moment rommelt de Bárdarbunga. We weten dat zoiets vrij letterlijk roet in het eten kan gooien omdat de ervaring dat leerde in 2010, toen er een vulkaanuitbarsting onder de Eyjafjallajökull plaatsvond. Al maakt die vulkanische activiteit de reis natuurlijk ook alleen maar interessanter!

Voorzorgsmaatregelen bij de Bárdarbunga – AFP

Om onverklaarbare redenen geeft alleen de foto van Ƥingvellir National Park op Reismeisje.nl mij al energie. Ik houd van zulke uitzichten en kan alleen maar wensen dat ik daar dan ook eens zou kunnen zijn. Gelukkig wil Jiska mee, wellicht omdat ook hier zich bijzondere natuurfenomenen manifesteren; bij Ƥingvellir kan je de verschuiving van de Euraziatische en Amerikaanse tektonische plaat zien. Klinkt machtig!

Ƥingvellir National Park – Reismeisje.nl

Het woord geiser kent haar oorsprong op IJsland. Dat zegt misschien al genoeg. ‘Geysir’ was vroeger één van de sterkst spuwende geisers op IJsland. Die titel is hij door de onregelmatigheid waarmee hij spuwt inmiddels een beetje kwijtgeraakt aan de nabijgelegen geyser ‘Strokkur’ die elke 8-10 spuwt. Dat kunnen en willen we dus niet missen! Te meer omdat we van de bizarre geothermische activiteit in Nieuw Zeeland ook al zo genoten.

En er is nog veel meer! We kunnen wandelen, dobberen in thermaal water en lekker roadtrippen om al het moois te ontdekken. Komen we gelijk bij de vraag hoe we dat eigenlijk willen gaan doen. Naast een vliegreis en auto huren lijkt namelijk de boottocht met een eigen auto vanaf Denemarken via de Færøer eilanden naar IJsland ook een optie. Plannen maken dus! Naast de reistips van Reismeisje, met een Lonely Planet van IJsland.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.