Vaccinaties

vaccinaties in ons vaccinatieboekje

geschreven door Jiska op

Een ding wat zeker bij de voorbereiding van je reis hoort, is het halen van verschillende vaccinaties. Je wilt immers niet ziek worden op reis dus een goede voorbereiding is belangrijk.

Ongeveer een jaar voordat wij op reis gingen zijn wij op internet gaan rond kijken welke vaccinaties wij allemaal nodig hadden en hoe duur elke vaccinatie is. De prikken die we sowieso moesten halen waren:
– DTP
– Twinrix (Hepatitus A + B)
– Rabiës
– Buiktyfus

Nadat wij voor onszelf op een rijtje hadden gezet welke vaccinaties wij nodig hadden, ben ik op een kennismakingsgesprek geweest bij de GGD in Den Haag. We hebben de verschillende landen en vaccinaties met elkaar doorgelopen en een tijdpad voor de prikken gemaakt. Bij thuiskomst heb ik de site van onze zorgverzekeraar DSW nog eens geraadpleegd. Ik kwam er toen achter dat als wij onze top verzekerden bij DSW, wij alle vaccinaties konden declareren wanneer wij deze zouden halen bij de SGZ. Ik heb toen gelijk de GGD afgebeld en een afspraak gemaakt met de SGZ. De kosten van een topverzekering bij DSW kwamen op jaarbasis nog goedkoper uit dan wanneer we ons alleen basis zouden verzekeren en de vaccinaties zelf zouden betalen. Dus voor het jaar 2013 hebben wij ons beiden Top verzekerd bij DSW. Het is dus handig om erop te letten of je zorgverzekeraar de vaccinaties vergoed of niet.

De vaccinaties die hierboven staan hebben wij beiden gehaald. Ook hebben we beiden nog een vaccinatie gekregen voor Japanse-Encefalitis. We hebben ervoor kozen om deze vaccinatie ook te nemen, omdat we de kosten toch konden declareren bij onze zorgverzekeraar.
Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het halen van de vaccinaties, omdat de Rabiës, Twinrix en Japanse-Encefalitis uit meerdere prikken bestaan. Zo moet er tussen de tweede en de derde prik van Twinrix een half jaar zitten. Doordat wij er vroeg genoeg bij waren, zijn we nu lange tijd beschermd tegen de ziektes (DTP voor 10 jaar, Hep. A 25 jaar, Hep. B levenslang, Rabiës 2 jaar, Buiktyfus 3 jaar en Japanse Encefalitus 2 jaar).
Ook een recept voor Malaria tabletten hebben we via de SGZ gekregen. Deze pillen werden bij ons voor een gedeelte vergoed.

Wij haalden onze vaccinaties bij SGZ. Het fijne van SGZ is dat zij verschillende locaties hebben. Wanneer ik uit mijn werk een vaccinatie moest halen deed ik dit in ‘s Gravenzande. Wanneer ik op mijn vrije dag een vaccinatie moest halen, kon ik hem halen in Delft. Ook kun je in Delft op woensdagavond je vaccinaties halen. Dit was erg handig voor Pim, omdat hij door de weeks aan het werk is en hij zo geen vrije dag hoefde op te nemen.

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.